Država će subvencionirati plaće vrtićkih teta iz Maslačka

Grad Đurđevac je na raspisani javni poziv Središnjeg državnog ureda za demografiju i mlade prijavio projekt kojim bi se osiguralo sufinanciranje plaća za četiri odgojiteljice u Dječjem vrtiću Maslačak Đurđevac. Vrijednost ovog projekta iznosi oko 412.000 kuna, a osigurale bi se plaće za četiri odgojiteljice kroz 11 mjeseci. Vrtić Maslačak ima 18 odgojnih skupina, te ukupno 38 odgojiteljica koje brinu za naše vrtićarce. Dječji vrtić Maslačak svrstan je među najbolje vrtiće u Hrvatskoj.

– Unazad nekoliko godina uspješno smo podigli standard usluge u vrtiću i to povlačenjem EU sredstava preko prijavljenih projekata, čime smo našim najmlađima osigurali najbolje materijalne uvjete smještaja u vrtiću te najviše ponuđenih obrazovnih programa. Iako je već sada ljestvica podignuta visoko mi i dalje radimo na uvođenju novih programa i aktivnosti– istaknuo je gradonačelnik Hrvoje Janči te dodao kao se već iduće godine kreće s radovima na nadogradnji vrtića za još osam vrtićkih skupina.

Nakon što je Grad potpuno uredio vrtić i energetski ga obnovio, uspješno je osigurao EU sredstva za zapošljavanje dodatnih ljudi i provođenje 11 kraćih programa, po čemu je ovaj vrtić također jedinstven u Hrvatskoj. Od iduće godine vrtić će postati dvojezičan, uvodi se engleski jezik u rad, ali i izborni jezik francuski. Svake se godine upiše sve više djece što je samo pokazatelj da su brojni roditelji prepoznali kvalitetu rada naših odgojitelja s djecom, mogućnosti upisa djece u dodatne programe prema interesu djece i visoki materijalni standard koji je zasigurno rijetkost.

– Sva djeca s područja grada i prigradskih naselja su upisana u vrtić te nemamo listu čekanja. Želimo našim najmlađim sugrađanima omogućiti najviši standard jer su oni budućnost ovoga grada, a ovaj projekt je samo nadogradnja na postojeće projekte – zaključio je gradonačelnik Janči.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com