Uvjeti korištenja

Uvjeti korištenja sadržaja portala Glas Podravine i Prigorja u vlasništvu Glasa Podravine d.o.o., sa sjedištem u Koprivnici, Dravska ulica 17 su slijedeći:

Ukoliko koristite bilo koji dio portala Glas Podravine i Prigorja i povezane web stranice prihvaćate ovdje navedena važeća pravila i uvjete korištenja, zajedno sa svim izmjenama i dopunama donesenima od strane Glasa Podravine d.o.o., bilo kada i bez prethodnog najavljivanja.

Svi sadržaji objavljeni na portalu Glas Podravine i Prigorja, vlasništvo su isključivo Glasa Podravine d.o.o. i/ili njezinih ugovornih partnera, osim ako nije drugačije naznačeno.

Sadržaji se smiju koristiti samo u privatne i nekomercijalne svrhe, ne smije ih se umnožavati, reproducirati, javno prikazivati, prenositi ili na bilo koji način distribuirati bez pisane suglasnosti Glasa Podravine d.o.o. te uz obaveznu naznaku izvora informacija.

Sadržaj portala Glas Podravine i Prigorja zaštićen je autorskim pravom koje pripada Glasu Podravine d.o.o. ili je u vlasništvu trećih osoba koje su Glasu Podravine d.o.o. prenijele pravo korištenja istih.

Glas Podravine d.o.o. posjeduje autorsko pravo uređivanja, izbora i usklađivanja sadržaja portala Glas Podravine i Prigorja.

Svaka povreda autorskih prava, zlonamjerna ili slučajna, predstavlja ozbiljno kršenje uvjeta korištenja sadržaja objavljenih na portalu Glas Podravine i Prigorja, odnosno autorskih prava Glasa Podravine d.o.o. U slučaju nepoštivanja navedenih uvjeta i mogućnosti sudskog spora nadležan je sud u Koprivnici.

Informacije objavljene na portalu Glas Podravine i Prigorja dozvoljeno je upotrijebiti od strane drugih medija pod uvjetom da se poštuju slijedeća pravila:

  • isključivo u formi kraćeg novinarskog teksta (do 550 znakova) uz obavezno navođenje izvora informacije – Glas Podravine i Prigorja te uz poveznicu na izvorni tekst, ovisno o mediju koji prenosi ili upućivanjem na izvornu objavu,
  • prenošenje fotografija, grafika, video i audio datoteka – nije dozvoljeno bez pisane suglasnosti Glasa Podravine d.o.o. ili treće strane s kojom u suradnji je Glas Podravine d.o.o. objavio sadržaj.

Sve informacije objavljenje na portalu Glas Podravine i Prigorja nisu nužno stavovi Glasa Podravine d.o.o. već osobni stavovi autora. Također, i kolumne, komentari i drugi oblici objava drugih autora objavljeni na portalu su isključivo stavovi autora i odgovornost za njih ne snosi Glas Podravine d.o.o.

Glas Podravine d.o.o. će posebno obraćati pažnju na informacije, najave, članke, obavijesti i vijesti te općenito sav objavljeni sadržaj na portalu s tendencijom da budu vjerodostojne i ispravne. Ne snosi odgovornost za eventualnu netočnost, jer do takve objave nije došlo s namjerom, i ne snosi odgovornost za moguću štetu nastalu iz tog razloga. Također, ne snosi odgovornost za eventualnu nemogućnost korištenja portala iz tehničkih razloga. Ne odgovara ni za izravnu ili neizravnu, slučajnu, posljedičnu, nematerijalnu ili materijalnu štetu, gubitke ili troškove nastale kao rezultat korištenja ili nekorištenja bilo koje objave s portala Glas Podravine i Prigorja.