Đurđevac dodjeljuje novac za ulaganje malim poljoprivrednicima

Grad Đurđevac pozvao je sve zainteresirane OPG-ove i poljoprivrednike da podnesu prijavu za dodjelu potpore poljoprivredi na području Đurđevca za 2022. godinu.  


– Prošle godine zaprimili smo 70 zahtjeva, a ukupno je isplaćeno više od 400.000 kuna. Ovim mjerama želimo male proizvođače potaknuti na daljnju proizvodnju te vidimo pozitivne trendove u ovoj grani jer svake godine imamo sve više zahtjeva. U turizmu bilježimo i povećan broj registriranih kušaonica, izletišta, ali i apartmana jer je upravo priroda naše bogatstvo koje u zadnje vrijeme privlači sve veći broj gostiju. Pozivam sve koji još nisu podnijeli zahtjev da iskoriste ove mjere i unaprijede svoju proizvodnju te izgrade dodatne sadržaje uz svoje smještajne kapacitete – rekao je gradonačelnik Hrvoje Janči.

Potpore male vrijednosti se dodjeljuju iz gradskog proračuna kao bespovratna novčana sredstva u obliku subvencija, a iz gradske uprave pozivaju sve zainteresirane OPG-ove i poljoprivrednike da se prijave na neku od mjera. 

Program potpore u poljoprivredi sadrži ukupno 13 mjera, čiji su ciljevi opstanak poljoprivrednih gospodarstava na području grada, unapređenje i modernizacija poljoprivredne proizvodnje, očuvanje i razvoj ruralnih područja i ruralnih vrijednosti, te poticanje gospodarstva na cjelokupnom području grada. Mjerama poticanja razvoja smještajnih kapaciteta i dodatnih sadržaja na OPG-ovima potiče se izgradnja bazena, kupelji, adrenalinskih sadržaja, nabava paintball opreme, opreme za bicikle, peći na pelete i sl.

Prijava se podnosi na obrascima koji su objavljeni na mrežnim stranicama grada Đurđevca. 


Vezani članci

Najčitanije