[FOTO/VIDEO] Otvoreni 30. Podravski motivi, središtem Koprivnice širi se miris kostanja

U Koprivnici su otvoreni Podravski motivi, manifestacija koja slavi domaće i tradicionalno, a i ovoga puta perjanice događaja su naiva, mošt i kostanji.
Slikari i kipari svoje radove predstavljaju na novouređenom Zrinskom trgu, dok je prateća ponuda uglavnom u Gradskom parku. Izloženi su i ostali jesenski plodovi poput gljiva, tikvi i koprive, a tu je sajam tradicijskih i umjetničkih obrta.


Manifestaciju je otvorenom proglasio gradonačelnik Mišel Jakšić te ključeve Grada predao predstavniku slikara i kipara, Stjepanu Pongracu.

– Hvala svim izvođačima predvođenima našim naivcima, našim folklorašima i obrtnicima, svima koji na podravski način pokazuju tradiciju i ono najljepše što nosimo u sebi – rekao je Jakšić.

Izlagače je pozdravio i župan Darko Koren.

– Zahvaljujemo prije svega umjetnicima koji čuvaju našu tradiciju i vrijednost koja je obilježila prostor Podravine i naše županije. Zahvala i Koprivnici kao domaćinu – dodao je Koren.


Za glazbeni dio otvorenja zaduženi su bili Folklorni ansambl Koprivnica i Puhački orkestar grada Koprivnice, dok se za nepce posjetitelja pobrinula Podravka kroz Cooking show gastro promotora. U pratećem programu je i županijski Zavod za javno zdravstvo sa zdravstvenim ustanovama.

Podsjećamo da je u popodnednom dijelu programa u središtu grada i 15. Međunarodni susret dječjih folklornih grupa ‘U bakinom krilu’, na kojem od 16,00 sati nastupaju FA Koprivnica i gostujući folkloraši iz Hrvatske, Slovenije i Austrije.

Koncert grupe Veja počinje u 19,00 sati.

 


 

Foto: Ivan Brkić

Vezani članci

Najčitanije