Koprivnički umirovljenici i ove će godine dobiti 200 kuna za ljepše nadolazeće blagdane

Grad Koprivnica i ove godine nastavlja s tradicijom podjele božićnica, a pravo na božićnicu ostvaruju umirovljenici i osobe s invaliditetom te korisnici osobne invalidnine s prebivalištem na području Koprivnice.


BOŽIĆNICA OD 200 KUNA

– Jedna doista lijepa božićna, blagdanska tradicija našega grada ide dalje. I ove godine idemo s božićnicama za naše umirovljenike i korisnike osobne invalidnine. Ove godine smo podigli cenzus za umirovljenike na 2300 kuna, a iznos božićnice ostao je 200 kuna – naglasio je gradonačelnik Mišel Jakšić te dodao kako očekuje da će ovime obuhvatiti ukupno 1800 umirovljenika i 400 korisnika osobne invalidnine, a za tu su namjenu u proračunu osigurali oko pola milijuna kuna. Nadodao je da svima onima koji su se godinama odricali za ovaj grad, čestita Božić i Novu godinu te da će im ovaj simbolični čin barem malo uljepšati nadolazeće blagdane.

UVJETI ZA DOBIVANJE BOŽIĆNICE

Iz Grada poručuju kako je uvjet umirovljenicima za dobivanje božićnice da ukupna mirovina, tuzemna i inozemna za mjesec listopad 2022. godine, zajedno s dodacima ne prelazi 2300 kuna, odnosno oko 305 eura. Dodaju kako se novčana naknada za tjelesno oštećenje i doplatak za pomoć i njegu ne uračunavaju u mirovinu te kako se isplata božićnica osobama s invaliditetom korisnicima osobne invalidnine ostvaruje temeljem popisa Centra za socijalnu skrb u Koprivnici.


Spomenimo i kako će se božićnice moći podići na temelju predočene osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine, u Domu mladih Koprivnica prema rasporedu koji je objavljenim na službenim stranicama Grada.

Nadalje, umirovljenici koji iz opravdanih razloga neće biti u mogućnosti podići božićnicu prema navedenom rasporedu, moći će se obratiti Upravnom odjelu za društvene djelatnosti prizemlje u razdoblju od 12. do 16. prosinca 2022. godine, svakim radnim danom od 9 do 13 sati, uz predočenje osobne iskaznice i dokaza o visini mirovine za mjesec listopad 2022. godine.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com