Križevci pozvali sve građane da se jave ako žele pružiti smještaj izbjeglicama iz Ukrajine

Grad Križevci na svojim je stranicama objavio Javni poziv za dostavu ponuda za smještaj osoba iz Ukrajine, odnosno pozivaju sve voljne pružiti smještaj izbjeglicama da se jave.


Na temelju točke VI. stavka 2. Odluke o financiranju troškova za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju (‘Narodne novine’ broj 37/22), Ministarstvo unutarnjih poslova, Ravnateljstvo civilne zaštite objavljuje Javni poziv za dostavu ponuda vlasnika stambene jedinice za stambeno zbrinjavanje raseljenih osoba iz Ukrajine u pojedinačnom smještaju.

Za prijavu ponude potrebno je ispuniti Obrazac za prijavu, uz koji treba priložiti:
• dokaz o vlasništvu stambene jedinice: izvadak iz zemljišne knjige (original ili e-izvadak) ili izvadak iz Knjige položenih ugovora (za nekretnine koje nisu provedene kroz ZK odjel), a ako se radi o više suvlasnika na nekretninu izjavu drugog/ih suvlasnika za sklapanje ugovora o ustupanju stambene jedinice
• potvrdu stožera jedinice lokalne samouprave da stambena jedinica ispunjava uvjete iz ponude

Poziv se odnosi na:
• vlasnike stambenih jedinica koji imaju na raspolaganju slobodne stambene jedinice
• vlasnike stambenih jedinica koji su po načelu solidarnosti već ustupili svoje stambene jedinice na korištenje
Ustupanje stambene jedinice na korištenje raseljenim osobama iz Ukrajine suglasno će se utvrditi sklapanjem ugovora između Ministarstva unutarnjih poslova, Ravnateljstva civilne zaštite i vlasnika stambene jedinice.

Kako bi dobili potvrdu Stožera civilne zaštite da stambena jedinica ispunjava uvjete iz ponude, građani Križevaca mogu obrazac ‘Ponuda smještaja za raseljene osobe predati svakim radnim danom od 8 do 16 sati na Info pultu Gradske uprave (Ulica Ivana Zakmardija Dijankovečkog 12).


Na istom mjestu mogu i preuzeti isti obrazac ukoliko nemaju mogućnosti ispisa obrasca kod kuće. Nakon zaprimljenog zahtjeva, u najkraćem mogućem vremenu, provest će se neposredni nadzor stambene jedinice, utvrditi vjerodostojnost ponude i o tome ispuniti Potvrda o nadzoru stambene jedinice.

Vlasnik stambene jedinice potom svu potrebnu dokumentaciju dostavlja Ravnateljstvu civilne zaštite MUP-a, poštom na adresu Nehajska 5, 10 000 Zagreb ili na e-mail adresu pojedinacni.smjestaj@mup.hr.

Vezani članci

Najčitanije