Mladi koprivnički šahisti postali viceprvaci Hrvatske

Krajem studenog u Poreču su održana osnovnoškolska i srednjoškolska državna šahovska momčadska prvenstva. Mladi koprivnički šahisti na oba su natjecanja postali viceprvaci Hrvatske i time postigli izniman uspjeh na državnoj razini. Ekipe su se natjecale na četiri ploče s mogućnošću jedne rezerve. Gotovo svi natjecatelji iz Koprivnice aktivni su članovi Podravkine škole šaha te šahovskih klubova „Podravka“ i „Koprivnica“. Njihovom su pojedinačnom i timskom uspjehu kroz godine kontinuiranog rada i natjecanja doprinijeli treneri Hrvoje Matijević, Jurica Srbiš, Krunoslav Novosel i Matija Ostović.


Za Gimnaziju „Fran Galović“ nastupili su: Matej Zadro, Jan Horčička, Eva Mihaljević, Ivano Miloš i Karlo List. U dramatičnom finišu nakon devet odigranih kola osvojili su drugo mjesto od ukupno 23 ekipe iz cijele Hrvatske, premda su nakon prvog dana i odigranih šest kola bili prvi i u najizglednijoj poziciji za osvajanje titule državnih prvaka. Ključnu priliku za osvajanje prvog mjesta ispustili su u sedmom kolu protiv Gimnazije iz Rijeke s kojom su, iako favorizirani, odigrali neriješeno (2:2).

FOTO / PRIVATNA ARHIVA

Na kraju prvenstva su vodeći Splićani i Koprivničanci ušli poravnati u cilj sa po 15 meč
bodova, šest dobivenih i tri neriješena meča bez poraza, ali je dodatni kriterij za nijansu otišao na stranu Splićana. Bez obzira na konačni rasplet, osvojeno drugo mjesto je veliki uspjeh, a iduće godine našim se gimnazijalcima značajno povećavaju šanse za šampionsku titulu jer nisu u smjeni generacija. Voditelj ekipe bio je Ranko Gojković (profesor Tjelesne i zdravstvene kulture).

Za Osnovnu školu “Antun Nemčić Gostovinski” igrali su: Petar Štefanec, Pavao Bunić, Petar Dimač, Grgur Zagrajski i Ivan Zagrajski. Nakon devet odigranih kola osvojili su 14 meč bodova i odlično drugo mjesto od ukupno 24 ekipe. Prvo mjesto sa 17 meč bodova bez poraza osvojila je favorizirana OŠ Zvonka Cara iz Crikvenice, a 3. mjesto sa 13 meč bodova OŠ Dobriša Cesarić iz Zagreba. Učenici su imali posebnu čast da im medalje i pehare dodijeli velemajstor Alojzije Janković, hrvatski reprezentativac.
„Nemčići“ kontinuirano napreduju u savladavanju vještina „kraljevske igre“ i ostvaruju
odlične rezultate na natjecanjima. Ove godine su ispred Šahovskog športskog kluba Podravka osvojili i kadetsku ligu sjeverozapadne Hrvatske. Stoga su sljedeće godine veliki favoriti za titulu prvaka na državnom prvenstvu osnovnih škola, čemu u prilog ide i činjenica da su Crikveničani u smjeni generacija. Voditeljica ekipe bila je Katarina Križić (školski pedagog).

FOTO / PRIVATNA ARHIVA
FOTO / PRIVATNA ARHIVA

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com