Najveća regionalna gospel senzacija stiže u Koprivnicu, a sve ima humanitarni karakter

Započevši niz slavljeničkih koncerata prošle godine, Gospel ansambl Agape iz Zagreba obilježava 40 godina djelovanja.

Od davne 1983. godine do danas ansambl je održao stotine koncerata u Europi i Americi, a posebno u Hrvatskoj, uključujući i ogromne koncerte u Velikoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog uz televizijski prijenos i orkestar HRT-a te poznate goste poput Akija Rahimovskog, Jacquesa Houdeka, Ivane Kindl, Borisa Novkovića, Ivane i Marije Husar i drugih. Desetine puta gostovali su u emisijama HRT-a te u showu “Do posljednjeg zbora” dostigli pretposljednji krug, završivši kao peti od početnih 100 zborova.


Umjetnički voditelj ansambla, Andrija Kovačević, uz brojne pohvale je sudjelovao i kao natjecatelj u prvoj sezoni emisije The Voice u timu Tonija Cetinskog. U studenom prošle godine, obiteljski dio ovog ansambla, Agape Family Quartet, oduševio je prepun Dom mladih u Koprivnici a cappella koncertom, a u subotu 18. svibnja u istu dvoranu nakon niza godina dolazi i čitav ansambl, zajedno sa svojim vrhunskim instrumentalistima.

Humanitarni karakter

Sva sredstva od prodaje ulaznica po cijeni od pet eura ići će za potrebe Udruge slijepih Koprivničko-križevačke županije koja obilježava 70 godina djelovanja. Udruga još od 1954. skrbi o slijepima, provodeći projekte, programe i aktivnosti kojima podiže kvalitetu života svojih članova i programe usmjerene psiho-socijalnoj rehabilitaciji slijepih osoba, podršci, njihovom uključivanju u razne društvene i kulturne aktivnosti u zajednici kako bi egzistirali kao punopravni članovi društva u kojem žive te učenju i razvoju kompetencija koje olakšavaju njihovu interakciju s videćom okolinom.

Sredstva prikupljena ovim dobrotvornim koncertom bit će utrošena na najhitnije potrebe – nabavu govornih softvera, čitača zaslona, sintetizatora govora koji tekst pretvara u govor i PC tipkovnice za slabovidne osobe za već postojeće računalo koje Udruga posjeduje. Budući da je navedena informatička oprema za slijepe osobe vrlo skupa, ova sredstva će omogućiti opremanje jednog računala da bude potpuno dostupno i prilagođeno za rad slijepim osobama.


Ulaznice je moguće kupiti na Gradskim bazenima Cerine, u knjižari Šareni Dućan te u Pivnici ‘k Francu.

Vezani članci

Najčitanije