Noseći dres talijanskog kluba, naš Jurica Karan osvojio trofej futsal Superkupa

Mali nogomet, odnosno futsal, sve je popularniji u Hrvatskoj. Početkom tjedna zagrebački Futsal Dinamo osvojio je svoj premijerni naslov prvaka Hrvatske pobijedivši Olmissum s ukupnih 3:1, a koji dan ranije jedan trofej stigao je i u Podravinu.


Jurica Karan, naš novinar i nogometaš Podravca iz Torčeca, član hrvatske futsal reprezentacije za osobe s oštećenim sluhom, nosio je dres Catanije u utakmici Superkupa Italije za futsal klubove talijanskog saveza gluhih. Njihova pravila nalažu da imaju pravo registrirati igrače iz drugih država za svoje, talijanske klubove. Uz Karana, član Catanije bio je i Antun Lalić, također član hrvatske futsal reprezentacije za osobe s oštećenim sluhom.

Da se dečki dobro slažu na terenu i van njega svjedoči podatak da su zajedno ove subote podigli trofej namijenjen osvajaču talijanskog Superkupa. U utakmici igranoj u Bergamu pobijedili su favorizirani Real Non Solo, najbolji talijanski klub rezultatom 8:6. Jurica Karan zabio je jedan gol i asistirao za čak njih pet, dok je Antun Lalić zabio dva gola.

Njihove dobre igre nisu prošle nezapaženo pa se već nekoliko talijanskih klubova raspituje za dostupnost Karana i Lalića kako bi branili njihove boje na nadolazećoj Ligi prvaka za gluhe koja se igra u travnju 2024. godine u Zadru. Tamo stižu najbolji svjetski futsal klubovi osoba s oštećenim sluhom pa se sprema prava futsal poslastica.

Foto: Privatna arhiva


Jurica Karan i Antun Lalić // Foto: Privatna arhiva

 

Vezani članci

Najčitanije