NOVO LICE // Prvi dolazak u klub Karine Jožekove

Bjeloruska reprezentativka, sada u Debrecenu, a od 1. srpnja u Podravki Vegeti u Koprivnici, Karina Jožekova, došla je danas (ponedjeljak) u Koprivnicu kako bi obavila neke administrativne formalnosti, javljaju iz Rukometnog kluba Podravka Vegeta. Karina Jožekova rođena je u Bjelorusiji, ali ne u Gomelu, kako prenose službene stranice EHF-a, već u Bobruisku. U engleskoj transkripciji prezime se piše Jerzhikava, ali izgovara se i piše (i hrvatski) Jožekova.


Ova 28-godišnjaka ima bogatu sportsku karijeru. U sezoni 2005/06. igrala je za Luč iz Moskve, 2006/10. u Dinamu Volgograd, 2010/13. u Minsk BNTU Belaz, 2013/16. u Astrahanočki i 2016/18. u Debrecenu. Trener Tone Tisej pun je hvale za njezin učinak u DVSC-u. U Astrahanočki je igrala s Mirandom Tatari Šimunović. Nakon poziva odlučila je nastaviti karijeru u Podravki Vegeti.

Karina Jožekova/RK Podravka Vegeta

– Znam cijelu priču o Podravki Vegeti, kakav je to klub, kako se trenira. Uvjerila sam se na primjeru Mirande. Vidjela kako dolazi na trening 45 minuta prije, ostaje nakon treninga i radi individualno. Kad sam dobila poziv bila sam sretna što me zove klub s tako velikom tradicijom, za mene je to velika prilika. Najbitnije mi je bilo što se klub želi vratiti na europsku scenu, u Ligu prvakinja kroz kvalifikacije. Silno želim da prođemo kvalifikacije – rekla je Jožekova, uz pomoć Tatari Šimunović na rusko-hrvatsko-engleskom. Poznaje dobro Tatari Šimunović, a ranije je upoznala i Ihnjevu, ali igrale su utakmice na suprotnim stranama. Prije odluke bile je u kontaktu i s Ihnjevom, koja joj je o klubu ispričala sve najbolje.

Podravka Vegeta u novoj sezoni imat će prošireni roster, ne samo 16 igračica za zapisnik. Nakon što su ekipirana krila, pivoti i vratarke, popunjava se vanjska linija. Dosad nitko nije odbačen, a u klubu ističu vrlo korektan odnos Kapitanović i Dežić, koje su pronašle klubove u inozemstvu, ali i vremena da o svemu razgovaraju s vodstvom kluba. Do kraja sezone klupska vrata još uvijek su otvorena za razgovor. Kako dosad nema ljevakinje, jasno je da se ljudi pitaju tko će igrati na toj poziciji, tj. na desnom vanjskom.

– Najviše volim igrati na desnom vanjskom. Inače igram na svim pozicijama, ali desna strana mi je prirasla srcu – rekla je Karina Jožekova. Karina će nastupati u dresu s brojem 73.


Vezani članci

Najčitanije