Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci proglašen najboljim novim projektom u Hrvatskoj

Unazad sedam, osam godina teško se sjetiti godine u kojoj se Picoki nisu okitili nekakvom nagradom. Bilo da se radi o Suncokretima turizma ili pak državnim priznanjima, uvijek su tu. Kako ide kraj ove 22. godine, u Đurđevac je došla nova ugledna nagrada.


Početkom tjedna, točnije u ponedjeljak uvečer na 23. međunarodnoj poslovno turističkoj burzi PUT u Velikoj Gorici Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci osvojio je glavnu nagradu ‘Simply the best‘ u kategoriji Novi projekti u turizmu – sustav turističkih zajednica i lokalnih samouprava. Nagradu su dobili za kreativnu realizaciju projekta koji svojim sadržajem i visokotehnološkim multimedijalnim pristupom na osobit način interpretira prirodnu baštinu Podravine, a destinaciji središnje Hrvatske daje nov i atraktivan turistički proizvod.

– Već smo i malo navikli, pobjednici smo nekoliko puta, to je samo priznanje da idemo u dobrom turističkom smjeru, da slažemo te lijepe turističke kockice na našem području. U projekt našeg Posjetiteljskog centra bilo je uključeno jako puno stručnjaka i iz njega je proizašla jedna lijepa nova priča gdje je ta naša prirodna baština, koja je možda prije bila zapostavljena, sada predstavljena na način na koji to zaslužuje – rekao nam je Mario Fuček, direktor đuređvačke Turističke zajednice.

Uz Posjetiteljski centar u finalu su bili i Interpretacijski centar Ivana Brlić Mažuranić iz Slavonskog Broda te Plemićka ruta Podravine i Slavonije – TZ Virovitičko-podravske županije. Ova nagrada još je jedna verifikacija kvalitete đurđevačkog proizvoda te donosi dodatnu vidljivost na turističkoj karti Hrvatske, ali i Balkana.

– Otkad je otvoreno, naš projekt cjelokupni Prirodne baštine imao je preko 20.000 posjeta, stiže jako puno organiziranih buseva punih djece, znamo dnevno imati po četiri, pet autobusa, stalno je mravinjak kod nas – rekao nam je za kraj Fuček. Spomenimo kako je Posjetiteljski centar Đurđevački pijesci svoja vrata otvorio u ljetu 2021. godine.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com