VIDEO Dupli pas objavio kajkavsku pjesmu za moderne penzionere. ‘I penzioneri znaju stisnuti po gasu kad su u pitanju obaveze’

Band Dupli pas iz Svete Nedelje nedavno je objavio svoju novu kajkavsku pjesmu posvećenu svim penzionerima – “Penzionerski cajti”.

Zarazna pjesma na YouTube-u prikupila je već više od 8.000 pregleda


– “Jedva čekam penziju”, “Imat ću za to cajta u penziji”, “Penzija je najbolša služba”… Da je svakom hrvatskom penzioneru euro za svaki put kada bi mu ovakve misli prošle glavom, vjerojatno bi svi imali love k’o da u Švicarskoj primaju penziju, smatraju u bendu.

No, je li ta penzija tako bezbrižna kakvom je mnogi zamišljaju?

Ako se pita band Dupli pas iz Svete Nedelje, oni su se nadali kako u penziji budu lepi cajti, ali ko za vraga, cajta nemreju najti zbog obaveza koje su ih snašle. Kako bi dočarali život modernih penzionera, odlučili su svima koji su u zlatnim godinama pokloniti novi singl “Penzionerski cajti”.

– U novoj šaljivoj pjesmi mogu se prepoznati gotovo svi penzioneri i vidjeti se u njoj, kao da je muzički špigl, javili su iz benda.


– Svi povedaju o tome kako ubrzani život donosi brige mladima, ali nitko ne poveda o tome kak i penzioneri znaju stisnuti po gasu kad su u pitanju obaveze? Šalu na stranu, nek ova pjesma bude podsjetnik svima u penziji da stanu na loptu nekada i da uživaju u penziji čim je više moguće. Ili koliko hrvatska penzija dopušta, kaže o pjesmi autor teksta Dragutin Lenard.

Potencijalna nova himna penzionera nosi poruku o važnosti pronalaska mira za penzionere i usporavanju života.

Spot za pjesmu će uskoro ugledati svjetlo dana, a moguće ju je slušati putem poveznice niže.

Vezani članci

Najčitanije