Antonio Varović drugu godinu zaredom dobio nagradu FSB-a za najbolji prosjek

Antonio Varović, mladić iz Drnja sportskog duha primio je nagradu ‘Davorin Bazjanac’. Što, gdje, kako? Antonio je student treće godine Fakulteta strojarstva i brodogradnje u Zagrebu, a završio je elektrotehničku školu u Koprivnici.


Nagradu Davorin Bazjanac njegov fakultet dodjeljuje svake godine studentima s najboljim prosjekom, a Antonio je na drugoj godini već drugi puta primio ovu nagradu. Njegov prosjek na drugoj godini studija iznosio je 4,8, što pokazuje da je itekako spreman zagrijati stolicu kad to treba.

– Nije mi u planu bilo imati što veći prosjek ocjena pošto sam bio svjestan da dolazim na najbolji tehnički fakultet u državi. Nakon prve uspješne godine mogu reći da je fakultet dobro prezentirao što nas čeka na višim godinama pa sam dobio dodatan motiv za naučiti nešto novo. Nagradi ‘Davorin Bazjanac’ za drugi najbolji prosjek 1. godine u mojoj generaciji se nisam nadao ni najmanje, to jest nisam ni znao da postoji. To mogu potvrditi jer kad mi je stigao mail od strane uprave fakulteta, čitajući prve rečenice zamalo sam obrisao mail jer sam mislio da je u pitanju neki virus (“Dobitnik ste nagrade…”) – kaže mladić kojem se to činilo predobro da bi bilo istinito.

Na drugoj godini morao je odabrati smjer, a izabrao je mehatroniku i robotiku, siguran je da tu može puno očekivati u svojoj budućnosti. Kolegiji su postali sve srodniji usmjerenju pa je sve postalo zanimljivije, što se i odrazilo na ovogodišnju nagradu koja je istog imena kao i nagrada iz prve godine studiranja.

– Ponosan sam i jako mi je drago da sam uspio postići tako nešto dvije godine za redom jer mi ovo može biti samo poticaj za dalje i potvrda da idem u dobrom smjeru. Nemam još točnu sliku gdje bi se mogao vidjeti kroz par godina, ali smatram da još imam vremena za takve odluke i sa sigurnošću mogu reći da će to biti mjesto gdje mogu dati svoj maksimum – priča nam.


S nagradom s prve godine // Foto: Antonio Varović
Odricanje i organizacija vremena

FSB od Antonija traži dosta odricanja i učenja i dosta je bitno biti organiziran tijekom studiranja. Tim više, Antonio je prošao i Školu nogometa Slaven Belupa, igrao je dugo za Tomislav iz Drnja, a sada nosi dres Podravca iz Torčeca. Dakle, trebalo je uskladiti učenje, obaveze i nogomet, no on uspijeva i očito mu ide sjajno.

– Sva sreća pa je Zagreb pun ‘haklera’ pa se skupimo više puta tjedno na terminima za mali nogomet. Predstavnik sam fakulteta u e-sportu iz Fife pa nekad odvojim i vrijeme za par prijateljskih utakmica s kolegama u tjednu. Sudjelovao sam na Unisport natjecanju iz e-sporta u igranju fife gdje sam prošlu godinu osvojio 3. mjesto – otkriva.

U svoje slobodno vrijeme bavi se 3D printanjem na stroju koji je sam kupio, daje i instrukcije, pa mu je raspored itekako zatrpan. Ipak, govori kako mu se ide od ruke dok si posložiš planove na vrijeme i okružiš se dobrim ljudima oko sebe.

Foto: Antonio Varović
Foto: Antonio Varović

 

Foto: Antonio Varović

 


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com