Bibliobus doveo kazalište u Đelekovec; uživali mještani svih uzrasta

U suradnji s Općinom Đelekovec i Osnovnom školom Mihovila Pavleka Miškine Bibliobusna služba je mještane Đelekovca počastila gostovanjem predstave ‘Kazalište što, kako i zašto uopće?’ koprivničkog kazališta Ludens teatar.  Predstava je održana u u Domu kulture u Đelekovcu, u sklopu novog programa Bibliobusne službe Knjižnice i čitaonice ‘Fran Galović’ ‘U obitelji čitatelji svi’, koji ujedno omogućuje posudbu obiteljskih kompleta knjiga za različite uzraste, te raznih društvenih igara u Bibliobusu. Cilj je pružiti cijelim obiteljima priliku za zajedničko čitanje, druženje i zabavu. Nabavu građe za komplete, za provođenje programa i organizaciju predstave sufinancirali su Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske i Koprivničko-križevačka županija.


U predstavi je uživalo preko stotinjak posjetitelja mještana Đelekovca, među kojima su bili i učenici viših razreda Osnovne škole u Đelekovcu, te članovi njihovih obitelji. Dobro su se zabavili i mlađi i stariji posjetitelji. Glumac Sven Šestak kroz interakciju ih je vodio kroz proces nastanka kazališne predstave, od odluke koji će se komad postavljati na scenu pa sve do večeri premijere. Na vrlo pristupačan i šaljiv način otkrio im je i tko je tko u
kazalištu, kao i sve probleme na koje nailaze oni koji rade na predstavi, te na taj način približio posjetiteljima posao glumca i rad u kazalištu. Nakon predstave posjetitelji su imali priliku porazgovarati s glumcem o predstavi i o glumačkom poslu.

Organizatori se nadaju da će ovakva događanja biti moguće organizirati i u drugim općinama, kako bi kvalitetni kulturni sadržaji doputovali i do najmanjih mjesta u Županiji.

Ludens teatar u Đelekovcu / FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Ludens teatar u Đelekovcu / FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović
Ludens teatar u Đelekovcu / FOTO: Knjižnica i čitaonica Fran Galović

Vezani članci

Najčitanije