Dvije žene koje su napadale i pljačkale nemoćne starice smještene u zatvor

Dvije žene koje su pljačkale starice u Podravini završile su u zatvoru i prošle su prvo ispitivanje na Općinskom državnom odvjetništvu u Koprivnici.


Odvjetništvo navodi kako su 53-godišnjakinja i 38-godišnjakinja 14. siječnja 2019. u Đelekovcu došle do kuće 95-godišnjakinje. Tamo ih je dovezla treća žena, koja ih je čekala u vozilu kada su one upale u kuću nesretne starice. Tamo su pretraživale kuću kako bi pronašle novac, no 95-godišnjakinja, koja je još k tome i teško pokretna i slijepa, rukama je uhvatila jednu od njih za jaknu. Tada ju je 53-godišnjakinja udarila u glavu i oborila na tlo, nakon čega su se pljačkašice udaljile iz kuće ne uzevši ništa.

Tri dana kasnije, 17. siječnja, iste su žene u Imbriovcu imale sličan plan. Treća ih je dovezla do kuće i čekala u autu, a one su ušle u kuću i iskoristivši bespomoćnost 86-godišnje oštećenice i njezinog teško bolesnog sina iz ormara u sobi uzele i zadržale za sebe čak 17.000 kuna.

Sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu usvojila je prijedlog državnog odvjetnika i odredila osumnjičenicama istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Vezani članci

Najčitanije