FAKin Teatar gostuje u Koprivnici

FAKin Teatar u organizaciji Ludens teatra dovodi predstavu Španjolski komad koja će se u četvrtak 8. veljače igrati u Domu mladih u Koprivnici s početkom od 20 sati.
‘Španjolski komad’ prati sudbinu majke Pilar u koju je zaljubljen udovac Fernan, upravitelj zgrada, te njezinih kćeri Aurelije i Nurie, obje glumice. Doduše, jedna je slavna filmska glumica koja osvaja nagrade na crvenom tepihu, a druga igra u opskurnim kazalištima izvan grada. Uz Mariana, Aurelijina muža koji se pod teškim teretom života odao alkoholu i letargiji, ni druga lica ove sapunice nisu neopterećena životom svagdašnjim. I iako im se ne događaju ne znamo kakve grandiozne stvari, oni svoje osobne drame shvaćaju jako ozbiljno, iz čega proizlazi sva komika, potkrijepljena vrsnom glumačkom igrom ovog ansambla. Jer, kad imamo Sretena Mokrovića u ulozi idealista koji voli upravljati zgradama, Almu Pricu u ulozi tvrde majke koja kćerima voli krojiti život, Saru Stanić Blažević i Anu Vučak Veljaču kao kćeri osobenjakuše koje se majci otimaju po svaku cijenu, uz to Matiju Čigira kao ocvalog profesora matematike kojemu je kapljica draža od života – kazalište može početi.
Predstavu je režirao Dražen Krešić, za dramaturgiju je zaslužna Kristina Kegljen, scenografiju je izradila Petra Poslek, kostime Matea Japec, fotografiju i video Bruno Lovrenčić, dizajn svjetla Martin Šatović, a asistentica redatelja je Nika Bokić.
Ulaznice se mogu kupiti u uredu Ludens teatra (Hrvatske državnosti 10), Šarenom dućanu, Orro Baru i Hotelu Podravina te na ulaznice.hr.


Vezani članci

Najčitanije