FOTO / Iskopi na ulicama otežavat će rad Zimske službe, ali prometnice će biti čiste i prohodne

Padne li snijeg, Zimska služba je spremna kako bi u najkraćem mogućem roku osposobila koprivničke ulice za normalno prometovanje, bio je izričit direktor Kominga Nedjeljko Potroško prilikom jutrošnje smotre Zimske službe.


Kazao je da će im u poslu čišćenja snijega i leda u manjoj mjeri posao otežavati iskopi u ulicama koje su zahvaćene aglomeracijom, ali ne očekuje većih problema.

Grad će čistiti pet kamiona, dva gredera, šest kombinirki, traktori i ostala mehanizacija, što će biti, prema Potroškovim riječima, dovoljno za održavanje prometnica u zimskim uvjetima. Dodao je da soli i sipine ima u dovoljnim količinama te stoga ne očekuje veće probleme u mogućoj borbi protiv snijega i leda.

Uvjet je 15 centimetara snijega

Ksenija Kancelak koja ispred Gradske uprave nadzire rad Zimske službe molila je građane za strpljenje u slučaju obilnijih snježnih padalina. Jer, kako je istaknula, u takvim situacijama prvih nekoliko dana cilj je prvenstveno osigurati prohodnost prometnica, a potom se ide na čišćenje snijega do samog asfalta.


Na području grada Zimska služba brine o 250 kilometara cesta i 100 kilometara staza. Zakon nalaže izlazak zimskih službi na teren tek kada napada 15 centimetara snijega, ali Kancelak tvrdi da koprivnički strojevi izlaze na ulice i prije nego te količine padalina prekriju ulice.

Gradonačelnik Mišel Jakšić zamolio je vozače da se u zimskim uvjetima oboružaju strpljenjem i pripaze na druge sudionike u prometu, a zimska služba će u najkraćem mogućem roku učiniti ulice prohodnima.

 

Vezani članci

Najčitanije