[FOTO] Noć muzeja u Koprivnici inovativnim programom privukla mnoštvo posjetitelja

U Koprivnici se 12. put održava Noć muzeja, a šarolik program privukao je brojne posljetitelje u galerije, Muzej grada Koprivnice, a imalo se što i vidjeti na samom središnjem trgu.


U Galeriji su od 18 sati znatiželjnici mogli razgledati virtualnu izložbu „Podravka – industrijska baština“, zapravo nastavak istoimene izložbe koja je u sklopu obilježavanja Dana Grada Koprivnice u studenome 2018. godine izazvala veliki interes struke, javnosti i medija. Naravno, tu je bio i stalni postav Galerije.

Galerija Koprivnica ugostila je izložbu „Koprivnički trgovi prošlosti i budućnosti: Zrinski i Jelačić“, a gradski muzej izložbu „Digitalna arheologija” uz video i 3D interaktivne sadržaje s digitaliziranim arheološkim lokalitetima u tijeku i nakon provedenih istraživanja u Podravini, kao i pojedinačnim predmetima. Posjetitelji su mogli samostalno istraživati pojedine 3D modele kroz interaktivnu aplikaciju na računalima.

Na pročeljima Zrinskog trga projicirane su stare fotografije uz 100. godišnjicu Dvorane Domoljub, a program je bio u u kinu Velebit, gdje je su održane dvije premijerne projekcije dokumentarnog filma o obilježavanju 50. obljetnice djelovanja Galerije naivne umjetnosti u Hlebinama u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem i NEXUS produkcijom.

Podravkin Muzej prehrane oduševio je legendarnim reklamama, zanimljivim projekcijama i nostalgičnom atmosferom stvorenom prisjećanjem na kultne ambalaže omiljenih proizvoda.


Noć muzeja traje do ponoći, a na fotografijama pogledajte djelić atmosfere.

Vezani članci

Najčitanije