FOTO / Otvorena školsko-sportska dvorana u Kloštru Podravskom, načelnika obuzele emocije

Posljednja od pet školsko-sportskih dvorana otvorila je svoja vrata na radost prvenstveno načelnika Općine Kloštar Podravski Sinišu Pavlovića i njegove suradnike, kao i župana Darka Korena, a onda i sve stanovnike mjesta i učenike Osnovne škole. Dvorana koja je dugo bila želja svih žitelja Kloštra Podravskog niknula je nakon suradnje Općine i Županije po modelu 50:50.


Pola sredstava osigurala je Županija, dok se za drugu polovicu pobrinula Općina. Dvoranu je napravila tvrtka Prajo Beton, a vrijednost je oko 12 milijuna kuna. Površina je 1760 kvadrata i ima sve potrebne uvjete za odigravanje službenih rukometnih i košarkaških utakmica.

Mirko Šandrovčan, ravnatelj OŠ Kloštar Podravski rekao je kako je dvorana prekrasan poklon u ovo blagdansko vrijeme ne samo učenicima već svim mještanima. Godinama su školi nedostajali kvalitetni uvjeti za održavanje nastave tjelesne kulture, ali i za masovniji razvoj sporta.

– Naša dvorana uspjeh je naše opčine, naše Županije, investicija u bolju i ljepšu budućnost. Želim da svi u njoj uživamo – rekao je Mirko Šandrovčan. Nakon njega na pozornicu je stupio glavni čovjek Općine Siniša Pavlović.

– Sretan sam i ponosan što otvaramo ovu dvoranu. Ostvareno je dugogodišnje nastojanje. Vrata dvorane bit će otvorena svim našim sportašima, rekreativcima i članovima udruga. Svega toga ne bi bilo da nema naše Vlade i premijera Andreja Plenkovića. Puno je napravljeno, ali puno još ima i za napraviti. Proračun za sljedeću godinu iznosi 20 milijuna kuna, a vjerujem da će rebalansom doći do 30 milijuna – poručio je načelnik kojeg su na trenutke savladavale emocije. Zahvalio se i brojim mještanima koji su pomagali općini i općinskom sportu, a posebno županu Korenu i njegovoj ekipi bez kojeg ove dvorane ne bi bilo.


Saborski zastupnik Darko Sobota pohvalio je cijeli ovaj projekt koji je zaživio i u njegovom Kalinovcu. Župan Darko Koren nije skrivao sreću što otvaraju petu dvoranu napravljenu s velikom pomoći Županije te je pohvalio rad načelnika i svima poželio što bolje školske i sportske uspjehe. Spomenimo kako je stigla i Vesna Bedeković, ali i drugi Vladini izaslanici, te načelnici susjednih općina i ravnatelji škola. Kulturno-umjetnički program izveli su učenici Osnovne škole Kloštar Podravski ispred prepune dvorane.

Foto: Jurica Karan

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com