Gimnazijalci krasnoslovili, glumili, debatirali i učili

Povodom obilježavanja 60. godišnjice Gimnazije dr. Ivana Kranjčeva u đurđevačkom Domu kulture održan je prvi dio projekta “Zamisli i ostvari”.

Riječ je o zapravo o projektu vršnjačke podrške POINT i gimnazijske dramske skupine, odnosno suradnji dviju izvannastavnih aktivnosti i gimnazijskih profesorica Jasne Vlahović i Ane Huzjak koje godinama provode pedagoške radionice s ciljem rada na osobnom i socijalnom razvoju, objasnili su u Gradu Đurđevcu.


– POINT djeluje punih 20 godina i bilježi više od 200 bivših i sadašnjih članova koji godinama provode pedagoške radionice s ciljem rada na osobnom i socijalnom razvoju pojedinca, a vodi ih pedagoginja đurđevačke gimnazije Jasna Vlahović te vrlo uspješnom projektu scenskog izražavanja koji već 16 godina s članovima gimnazijske dramske skupine kroz koju je do sada prošlo 120 članova vodi profesorica engleskog jezika Ana Huzjak – naveli su.

I profesorica Huzjak istaknula je da suradnja dramske skupine i POINT-a traje već godinama, a nema tog kazališnog komada, monologa ili videa koji nije otvorio neku temu za raspravu, dodala je.

– Povodom obilježavanja 60 godina naše gimnazije odlučili smo ostvariti projekt u kojem su se naši gimnazijalci našli u ulozi voditelja, glumaca, nastavnika, odnosno voditelja pedagoških radionica. U projekt nas je u Domu kulture uvela maturantica Marta Hasan pa su svi učenici i nastavnici imali prilike pogledati dramske nastupe s kojima su se naši učenici predstavljali na županijskim i državnim smotrama Lidrano – rekla je.

Na pozornici Doma kulture nastupali su pak učenici Nika Ivandija s monologom iz romana “Ciganin, ali najljepši” autora Kristijana Novaka te monologom iz romana “Sve moje rane” autorice Kathleen Glasgow, dok je Matea Ščuka govorila monolog iz romana “Nestrpljive” autorice Djaili Amadou Amal. Vrlo zanimljiv je bio nastup Korine Jambrušić, Matee Ščuka, Emilije Marić i Regine Halaček koje su uprizorile dramsko-scensku igru autorice Ane Huzjak “Napast u mojoj glavi”, a posebno video snimka dramskog komada “Roman i Julija” koji su izvodili nekadašnji đurđevački glumci gimnazijalci, a sadašnji studenti Ema Vlahović, Lucija Lenardić, Magdalena Mesarov, Dorian Rupčić, Dorian Karas i Erik Penzar.


U prostorima škole su potom učenici na pedagoškim radionicama razgovarali o etiketiranju, predrasudama i stereotipima, mentalnom zdravlju i ravnopravnosti spolova. U toj ulozi su se okušali Antonija Bosorić, Natalija Oršuš, Mia Ivančić, Mirna Đapa, Korina Jambrušić, Luka Carek, Lav Arel Jurkas, Gabrijela Franjić, Lea Smiljanec, Matea Ščuka, Emilija Marić, Regina Halaček, Hana Grgec, Sara Vršić,, Nika Ivandija, Lana Stružan, Klara Imbriovčan, Marijana Markov, Teo Mesarov, Mateja Bosorić, Natalija Paro i Marija Preradović.

Vezani članci

Najčitanije