Glazbenica Romana Pavliša objavila je svoj prvi studijski album ‘plavi avioni’

Koprivnička glazbenica Romana Pavliša koja djeluje pod umjetničkim imenom Anna Moor objavila je svoj prvi studijski album ‘plavi avioni‘ na kojem kroz melankoličan i sanjiv electropop glazbeni izričaj donosi atmosferičnu glazbenu priču u 11 pjesama. Na albumu se nalaze i već prije objavljeni singlovi ‘Svjetovi‘, ‘Genovia‘, ‘Blizu vode’, ‘Život kao rijeka’ i ‘Valove love’ kojima je Anna Moor u posljednjih nekoliko godina ostvarila prepoznatljivost na regionalnoj glazbenoj sceni i u radijskom eteru.


‘Prisjećajući se procesa nastajanja pjesama – od Svjetova, koje sam prve napisala pa sve do snimanja, zatim dovršavanja albuma, osjećam da se spontano dogodio osvrt na svijet oko mene, ali ne nužno i uvijek kroz tekstove, već kroz prepoznatljivu atmosferu koja prožima album, donoseći zvukove, ali i palete boja. Samom činjenicom da se nisam ograničavala na vrijeme stvaranja (glazba je nastajala u periodu od 6 godina), album prati moja putovanja, promjene, kao i mnoštvo uhvaćenih spontanih trenutaka u kojima je izražavanje kroz glazbu bilo jednostavniji izbor od direktnog suočavanja sa stvarnošću. Motiv “plavih aviona” koje pratim na oblačnome nebu, uz obećanje da ovoga puta ostajem doma, obilježili su posljednju fazu mojega stvaranja koja je pratila povratak kući nakon dugogodišnjih putovanja, sakupljanja dragocjenosti po svijetu koje su mi poslužile da, nakon svega, izgradim dom na jednome mjestu. Avion se sada nalazi duboko na dnu mora, u plavetnilu, u refleksiji, kao riznica i mali trofej.”, kaže Romana.

Na albumu je ostvarila suradnju s brojnim glazbenicima

Album su producirali: Marin Hraščanec, njen dugogodišnji suradnik, Teo Golub iz križevačkog alternativnog pop benda kids from the sky, te Luka Vidović i Anja Papa iz poznatog zagrebačkog synthwave dua pocket palma.

Na albumu sudjeluje velik broj glazbenika: Luka Vidović i Anja Papa (synth, programiranje, prateći vokali), Ivan Vidović (gitara), Marin Hraščanec (klavijature, klavir, programiranje,), Teo Golub (synth, programiranje ritma, prateći vokali) indijski klavijaturist Arunawa Shonai Chaterjee, Helena Hraščanec,  Rajnard Hraščanec i Melani Krog (prateći vokali), Hrvoje Štefanić (trombon), Ivan Grobenski (električna gitara i bas gitara), Tomislav Golubić (programiranje ritma), Nikola Milosavljević (električna gitara), Jerko Jurin (bubnjevi), Zvonimir Bajević (truba), Janko Novoselić (bubnjevi), Lana Janjanin (klavir), Konrad Mulvaj (programiranje ritma). Za grafičko oblikovanje omota albuma zaslužni su Dinko Šimac i Dejan Halusek, a izdavač je koprivnički Intek Music.


Album ‘plavi avioni’ možete slušati na svim glazbenim streaming servisima – LINK.

FOTO / ANNA MOOR

 


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com