Gotova je akcija Mir i dobro, s pirotehnikom i oružjem bili smo mirniji nego ikada

Niti jedno kazneno djelo kao posljedica nezakonite uporabe oružja, eksplozivnih i pirotehničkih sredstava, bez značajnijnijih ugrožavanja javnog reda i mira i opće sigurnosti građana, a nije bilo ni ozljeđivanja, propucavanja niti druge posljedice uporabe pirotehničkih i drugih eksplozivnih ubojitih sredstava.


To je rezultat završene akcije Mir i dobro, koja je trajala od 15. prosinca do 8. siječnja. Mir i dobro naziv je preventivne akcije koju Ministarstvo unutarnjih poslova RH već tradicionalno organizira kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli u miru, a povećala se opća sigurnost građana te postigla zadovoljavajuća razina javnog reda i mira.

U provedbi akcije Mir i dobro Policijska uprava koprivničko–križevačka je od 15. prosinca 2018. do 8. siječnja 2019. godine na svom području provela niz aktivnosti preventivnog djelovanja u svrhu održavanja povoljnog stanja javnog reda i mira te opće sigurnosti građana. U provedbi akcije za dva počinjena prekršaja nezakonite uporabe pirotehničkih sredstava prijavljene su dvije osobe, no, kao što je spomenuto, većih incidenata nije bilo.

Vezani članci

Najčitanije