Hrvači Podravke osvojili treće mjesto u Hrvatskoj

Seniorska ekipa Hrvačkog kluba Podravka iz Koprivnice osvojila je treće mjesto u Prvoj hrvatskoj hrvačkoj ligi. Podravkaši su u nedjelju pobijedili Sisak rezultatom 6:4.


”S obzirom na to da su nam dva hrvača van pogona zbog bolesti za ovaj susret pripremili smo malo drugačiji sastav nego u proljetnom dijelu lige. Kao i prošloga puta nedostajao nam je predstavnik u kategoriji do 55 kilograma te smo u meč krenuli s 0:1, no već u prvoj sljedećoj poravnali smo rezultat na 1:1.

Naš Borna Ljubić u kategoriji do 60 kilograma svladao je Lovru Perkovića u prvoj rundi uz dva atraktivna bacanja s kojima je skupio dovoljno bodova za tehnički tuš. U kategoriji do 63 kilograma ovoga puta nastupio je Petar Uglik, dok je Marko Špernjak pomaknut u kategoriju do 67 kilograma. Petar je doživio poraz tehničkim tušem od dosta iskusnijeg Stipe Cerjaka, dok je Marko Špernjak svladao Filipa Vidovića uz dva bacanja za četiri boda što mu je donijelo također tehnički tuš“, istaknuli su iz koprivničkog hrvačkog kluba.

Kapetan Podravke Filip Verčević ponovno je hrvao u kategoriji do 72 kilograma i u vrlo neizvjesnom meču pobijedio je na bodove (10:8) Marina Kneževića i povećao vodstvo na 3:2.

U kategoriji više, odnosno do 77 kilograma Alen Nogić nažalost izgubio je od starog znanca Luke Mlobabića tušem, no u kategoriji više, odnosno do 82 kilograma Patrik Raknić ponovno Koprivničance vraća u vodstvo s vrlo atraktivnim hrvanjem i brzim završetkom svojeg protivnika Matea Barića tušem.


Za pobjedu na kraju su se pobrinuli još varaždinski dečki, Ivica Florjanić i Ivan Sambolec. Ivica je pobijedio u kategoriji do 87 kilograma tehničkim tušem Matiju Akrapa, a Ivan na isti način, no u kategoriji do 97 kilograma Andriju Miokovića.

„Naš posljednji predstavnik Karlo Mijatović nastupio je u kategoriji do 130 kilograma, no nije uspio doći do pobjede pored puno većeg i starijeg Igora Adamovića. Na kraju svega možemo zaključiti da smo nakon 13 godina ponovno nastupili u seniorskoj ligi i da je ova mlada ekipa odradila svoje mečeve vrlo zadovoljavajuće te u budućnosti možemo očekivati samo napredak i bolje rezultate”, stoji u objavi Hrvačkog kluba Podravka.

Tekst: klikaj.hr

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com