Hrvoje Čeović: Belupovim lijekovima treba 20-ak dana da ih kamion dostavi u Rusiju.

Neizvjesna situacija zbog rata između Ukrajine i Rusije nije se do sada odrazila na poslovanje Belupa u mjeri u kojoj se to moglo dogoditi, rekao je danas na druženju s novinarima predsjednik Uprave Belupa Hrvoje Čeović koji se na toj funkciji nalazi od rujna ove godine.


– Naravno, situacija ostaje nepredvidiva zbog same prirode onoga što se događa na tom prostoru. No mogu kazati da smo za sada zadovoljni kako je tijekom godine tekao posao s Rusijom unatoč tome što je jedno vrijeme pad rublje predstavljao problem u poslovanju i planiranju. Istovremeno, rezultati prodaje u Ukrajini, dodao je, više nisu, što je razumljivo, na prijeratnim razinama. No to kompenziramo većom prisutnošću na drugim tržištima – riječi su Čeovića.

Kao problem s kojim se susreću i ostale tvrtke, naveo je pitanje logistike, jer mnogi prijevoznici ne žele ulaziti na prostor Rusije i Ukrajine zbog, kako smatraju, ogromnih rizika.

– Primjerice radi, dostava Belupovih lijekova kamionom u Rusiju, vjerovali ili ne, traje čak 20 dana – kazao je Čeović.

– Ipak, sa zadovoljstvom mogu istaknuti da se naša kompanija sve vrijeme dobro nosi s navedenim izazovima. Koliko mi je poznato, ostale kompanije koje posluju na tim tržištima, imaju puno većih prepreka kada je u pitanju logistika i prodaja – rekao je Čeović. Dometnuo je kako je ova godina za Belupo bila dobra, ali da se unatoč pozitivnim rezultatima kompanija sprema na moguće nedaće kojima bi izvorište u 2023. mogle biti svjetske krize.


Inače, Čeović je gotovo tri desetljeća bio zaposlen u američkom divu Procter&Gamble, radeći, između ostalog, kao direktor prodaje za Južnu i Srednju Europu, direktor za OTC operacije i segment ljekarni za područje Europe, Bliskog Istoka i Afrike te potpredsjednik za Srednju Europu od 2014. do 2020. godine. Također, 2021. osnovao je Ceovic Consulting d.o.o., tvrtku za savjetovanje i pomoć u implementaciji projekata iz područja nastupa na tržištu, poslovne i organizacijske transformacije te razvoja komercijalnih i liderskih kompetencija.

FOTO / BELUPO

Vezani članci

Najčitanije