Ivan Penava o privatizaciji Podravke / Gdje ima dima ima i vatre, a u ovom slučaju poprilično se dimi

Ivan Penava, predsjednik Domovinskog pokreta na konferenciji za medije održane u danas uoči Izborne skupštine podružnice Domovinskog pokreta Koprivničko-križevačke županije, izjavio je da će kroz domovinski duh štititi interese građana na području županije kojoj je došao u posjet. To će biti potrebno, kazao je, s obzirom na to što se sprema u smislu privatizacije najvažnijih gospodarskih subjekata na prostoru same Koprivnice.
– Podravka je jedna od priča koje su do sad uspijevale odoljeti izazovima mita i korupcije, a mi ćemo dati svoj maksimum da tome tako i ostane – kazao je Penava.
Govoreći o mogućoj privatizaciji Podravke, Penava je kazao da tamo gdje ima dima, ima i vatre, a u ovom slučaju poprilično se dimi. Priče o privatizaciji prvo počinju u Zagrebu, naglasio je, a prema strukturi Vlade koju vodi Andrej Plenković rukopis je vrlo jasan.
– Takve priče ne završavaju dobro i ne ostvaruju ono što je dobrobit naroda – kazao je Penava.
Osvrni se na uskraćivanje obraćanja izaslanika predsjednika Sabora Gordana Jandrokovića Nikole Mažara na Svečanoj akademiji u povodu 25. godišnjice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja.
– To je bio događaj koji je trebala organizirati država pa je uletio Grad Vukovar jer nismo željeli propustiti tako važnu obljetnicu. Prije događaja uputio sam dopis svim važnim institucijama, a u dnu poziva predsjedniku Sabora, kao i svim ostalima, pisalo je da u slučaju spriječenosti ne šalju izaslanike jer njima neće biti omogućeno obraćanje. Da je došao gospodin Jandroković, on bi se sasvim uredno i pristojno obratio – objasnio je Penava te dometnuo da je Grad Vukovar bio izuzetno dobar domaćin, ali pitanje jest kakav je Jandroković bio kao gost jer se ne drži programa i protokola pa onda radi scene.
– Poučeni ranijim iskustvima u kojima su nam slali razne izaslanike koji su govorili o svemu samo ne o događajima zbog kojih smo se okupili, takvo srozavanje važne obljetnice ovaj puta smo željeli izbjeći – rekao je Penava.
Na novinarski upit tko mu je bliži kad je u pitanju zaštita hrvatskih interesa, Plenković ili Milanović, Penava je kazao da je teško odgovoriti na postavljeno pitanje jer su funkcije i odgovornost njih dvojice jako različite.
– Podržavamo članstvo Hrvatske u NATO savezu i Europskoj uniji bespogovorno, no s jednom velikom razlikom u odnosu na Andreja Plenkovića. Mi Uniju ne doživljavamo kao državnu zajednicu kao što je bila Jugoslavija, nego kao zajednicu suverenih i jakih država na tragu kako je doživljava Poljska. U tom smislu sam bliži politici kakvu je na momente izražavao Zoran Milanović po pitanju interesa Hrvata u Bosni i Hercegovini i ostvarivanja interesa i ciljeva po pitanju ulaska pojedinih država u određene asocijacije – istaknuo je Penava. Rekao je da i danas sirova nafta teče prema Mađarskoj, a takvu je politiku okarakterizirao kao izrazito lošom.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com