Ivana iz Zagreba preselila u Koprivnicu i otvorila pokretni salon koji najviše oduševljava starije

Moj cilj je puno drugačiji od većinu salona, a to je da svog klijenta učinim sretnim u toplini vlastitog doma jer nisu svi u mogućnosti doći u grad u salon na uljepšavanje, naglašava Ivana

‘Mens sana in corpore sano’ ili na hrvatskom ‘zdrav duh u zdravom tijelu’ poznata je latinska uzrečica koja, kako bi stari rekli, mudro zbori. Briga o vlastitom tijelu bitna je jer sa sobom, uz fizičko, pridonosi i mentalnom zdravlju. Bili mladi ili stari, svi se volimo dobro osjećati u svojoj koži i s vremena na vrijeme svojem tijelu podariti, masažu, manikuru, pedikuru, otići na frizuru i slično. Kako zbog turbolentnog života, stresa ili pak starosti i nemoćnosti ne možemo brinuti o sebi koliko bismo htjeli, Ivana Gotić (38) smislila je odličnu ideju koja će mnoge oduševiti. Naime, ona umjesto da uslugu masaže i pedikure obavlja u svom salonu, dolazi na vašu adresu i u toplini vašeg doma učini mnoge klijente sretnima i zadovoljnima.

U tom je poslu već više od 20 godina / FOTO IVAN BRKIĆ

Inače, Ivana je rodom iz Zagreba gdje je živjela i radila veliki dio svog života. Nakon gotovo 40 godina života u Zagrebu, odlučila se preseliti u Koprivnicu, u obiteljsku kuću i ovdje nastaviti jedan dio svog nadasve drugačijeg poslovanja, o čemu nam je i sama ispričala.

Dugogodišnje iskustvo

– Aktivno se bavim medicinskom masažom više od 20 godina. Po zanimanju sam medicinski kozmetičar, maser, fizioterapeut, vizašist, aroma terapeut, wellness menadžer, nail dizajner, a igrom slučaja i diplomirani marketinški stručnjak iz područja tržišne komunikacije – kazala nam je Ivana i dodala kako se, uz već navedeno, bavi i medicinskom pedikurom te se specijalizirala za vađenje kurjih očiju, korekciju uraslih noktiju te sva stanja i bolesti nokta.
– Praksu i specijalizaciju stjecala sam po različitim domovima zdravlja, domovima za starije osobe te wellness centrima diljem Hrvatske pa sam se ubrzo odvažila pokrenuti i svoj vlastiti posao i to pred više od 20 godina – istaknula je i dodala kako je tada otvorila svoj prvi salon u centru Zagreba. Kako kaže, prvih nekoliko godina radila je sama, 12 sati na dan, u dvije smjene i bez dana godišnjeg odmora, a paralelno s time je i studirala. Danas ima tri poslovna prostora u različitim dijelovima Hrvatske i to sve zahvaljujući snazi svojih dviju zdravih ruku, odvažnom stavu, čistoj glavi i maloj dozi rizika, koju, kaže, svaki poduzetnik mora imati u sebi.

FOTO / PRIVATNA ARHIVA

Dolaskom u Koprivnicu i sama je prošla puno masaža, ali nije bila zadovoljna jer, kaže, nedostaje podosta toga u cijelom nastupu i prezentaciji. Njen je cilj puno drugačiji od većinu salona, a to je da svog klijenta učini sretnim u svome domu jer nisu svi u mogućnosti doći u grad u salon na uljepšavanje. S vremenom je uvidjela kako postoji potreba i potražnja za ‘pokretne’ medicinske pedikure i medicinske masaže kod kuće i odlučila se ‘baciti’ u taj posao.

Pokretni salon

– Više ne morate ići nigdje, sada pediker i maser dolaze k vama kući, što je posebno pogodno za starije osobe koje su teže pokretne ili za osobe koje jednostavno ne žele tražiti parking po gradu i voziti natrag kući nakon masaže u onakvom uspavanom i opuštenom stanju – naglašava Ivana i dodaje kako su njeni klijenti i žene i muškarci, uglavnom umirovljenici, sportaši, kućanice, mlade majke te poslovni ljudi.
– Svakome treba njega i opuštanje, a bol ne bi trebao trpjeti nitko. Vrlo sam pedantna osoba i striktno poštujem sva pravila sterilizacije i dezinfekcije. Ne želim da itko dobije bilo kakvu upalu, bakteriju ili nešto treće. Sav pribor i instrumenti prvo se operu u dezinficijensu te se nakon toga steriliziraju u medicinskom sterilizatoru na vrući zrak pri temperaturi od 180 celizijevih stupnjeva više od 90 minuta – priča nam Ivana i dodaje kako se instrumenti potom vakumiraju u jednokratne vrećice koje se otvaraju pred klijentom neposredno prije izvođenja tretmana. Za svakog klijenta otvara se novi skalpel direktno pred njim, tako da nema straha od prenošenja bilo kakvih infekcija.

Ivana se specijalizirala za medicinske masaže i pedikure / FOTO IVAN BRKIĆ

Sigurnost klijenata je na prvom mjestu, naglašava i dodaje kako prilikom svake sterilizacije instrumenata vodi dnevnik sterilizacije koji se na zahtjev može uručiti klijentu, a tamo se upisuje datum, sat, vrijeme te instrumenti koji se steriliziraju. Napominje i kako se medicinska pedikura obavlja u jednokratnim rukavicama i s maskom na licu pedikera te nema izravnog fizičkog kontakta bez zaštitne opreme. To je, po Ivaninom, jedini ispravni način rada.

Higijena na prvom mjestu

Što se tiče izvođenja medicinske masaže, radi se u maksimalno higijenskim uvjetima, poštujući intimu i želje klijenata. Masaža se izvodi na pokretnom stolu za masažu u prostoriji u kojoj klijent želi, a ljeti čak i na terasi, primjerice uz zalazak sunca.
– Također, u ponudi uz masažu dobro je napraviti i piling cijelog tijela kako bi hranjiva i eterična ulja penetrirala dubinski u kožu te osigurala optimalan učinak i maksimalnu relaksaciju. Ulja se odabiru prema klijentovim željama ili na preporuku terapeuta, ovisno o stanju klijenta – dodaje i napominje kako je za vrijeme masaže, klijent u potpunosti prekriven plahtom i ručnicima, osim dijela tijela koji se trenutno masira. Kako bi stvorila pravu opuštajuću atmosferu, Ivana svojim klijentima preporuča opuštajuću glazbu ne bi li barem na trenutak zaboravili sve svoje brige i probleme.

FOTO / PRIVATNA ARHIVA

Što se tiče narudžba, Ivana nam je rekla da je svoj termin za tretman najbolje rezervirati tjedan do dva ranije kako biste dobili vrijeme koje vam najbolje odgovara, a to možete učiniti pozivom na njen broj, porukom na WhatsApp ili na Facebook stranicu Moj terapeut – Koprivnica.
Iako najviše upita za tretmane ima upravo iz Koprivnice, Ivana pokriva i sva okolna mjesta uz prethodni dogovor.
– Ako imam više tretmana u istom mjestu taj dan ili ako osoba uzme više tretmana, odnosno dvije ili više masaža ostalih članova obitelji, u istom danu, nije problem otići i u udaljenija mjesta. Bitno mi je samo da se sve na vrijeme dogovorimo i uskladimo – ističe i naglašava kako će svaki njen tretman biti u potpunosti određen na obostrano zadovoljstvo.

FOTO / PRIVATNA ARHIVA
FOTO / PRIVATNA ARHIVA

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com