Koprivnički branitelji posjetili pakračko i lipičko bojište

U spomen na poginule kolege, koprivnički branitelji, članovi udruga proizašlih iz Domovinskog rata, posjetili su područje nekadašnjeg pakračkog i lipičkog bojišta.


Obišli su mjesta na kojima su poginuli njihovi kolege policijski službenici, te im u društvu članova njihovih obitelji odali počast paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca.

Podsjetimo, život za Lijepu našu položili su Dražen Baniček Ban, Vinko Fijačko i Branko Čorko. Obilježavanju se pridružilo i šezdesetak domicilnih branitelja Domovinskog rata, predstavnika gradova Pakrac i Lipik, članovi jedinica specijalnih policija ‘Poskoci’ Zadar i ‘Omega’ Bjelovar te branitelji iz Virovitice.

Sudionici su posjetili i Muzej ratne i vojne povijesti u Pakracu koji ima veliki značaj za sva povijesna razdoblja od Templara, turskih osvajanja, Trenkovih pandura, Prvi i Drugi svjetski rat, razdoblje između 1945. i 1991., a posebno mjesto zauzima Domovinski rat i moderna Hrvatska vojska i policija.

Nakon obilaska mjesta pogibije svojih suboraca pol. kapelan Ozren Bizek je u Crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije služio sv. misu zadušnicu.


 

Foto: Grad Koprivnica

 

Vezani članci

Najčitanije