Koprivnički stadion dobiva novi travnjak vrijedan pet milijuna kuna

Neće se više događati da se utakmica u Koprivnici ne može odigrati zbog lošeg vremena, odnosno velike količine padalina. Glavno igralište Gradskog stadiona u Koprivnici dobit će ovog ljeta novu, super-modernu podlogu na kakvoj igraju Real Madrid, Milan, Inter, Ajax…  Hrvatski nogometni savez odobrio je ulaganje značajnih financijskih sredstava u hrvatske stadione, a osim Koprivnice novi će travnjaci biti postavljeni i u Zagrebu (Maksimir, Kranjčevićeva), Vinkovcima, Zaprešiću i Puli.


Stadion Rujevica/twitter

Novi travnjak u Koprivnici bit će hibridni (mixto). Riječ je o kombinaciji prave i umjetne trave, u omjerima od 70:30 do 80:20 u korist prave trave. Jedini takav teren u Hrvatskoj postavljen je u Rijeci, na Rujevici, a to je ujedno i uvjerljivo najbolji teren u našoj ligi. Lopta po njemu putuje vrlo brzo, i gostujućim momčadima predstavljalo je velik problem privikavanje na takve uvjete. Sad će ih imati većina lige, a na pravoj travi igrat će se još samo u Splitu i Osijeku, te možda na nekom od terena novih prvoligaša.

Koprivnički travnjak nerijetko je znao biti problematičan, pogotovo kad bi pale veće količine kiše. Tako je posljednja utakmica u jesenskom dijelu sezone, u kojoj je Slaven ugostio Lokomotivu, potrajala čak četiri dana. Prvo poluvrijeme odigrano je u petak, a drugo tek u ponedjeljak. U Koprivnici će se morati rješavati drenaža i navodnjavanje, a bit će postavljene i instalacije za grijanje travnjaka tijekom zimskih mjeseci. Očekuje se da će uz pravilno održavanje novi teren izdržati od sedam do osam godina, a godišnje se na njemu može odigrati i do 70 utakmica.

Radovi na postavljanju novog terena trajat će u razdoblju između 24. svibnja i 28. srpnja, a ukupna vrijednost investicije iznosi oko pet milijuna kuna. Većinu toga će financirati HNS, no dio pripremnih radova morat će platiti i jedinica lokalne samouprave, u konkretnom slučaju Grad Koprivnica. Ipak, neslužbeno doznajemo da Grad neće moći dati cjelokupni iznos, pa će dio sredstava morati osigurati i Slaven Belupo. Financijski detalji bit će poznati kad ih klub i službeno objavi. Radove na postavljanju novih travnjaka za HNS će obavljati talijanske tvrtke Italgreen i Rappo.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com