Križevačkim gradskim ustanovama u kulturi odobreno 130.600 eura za unaprjeđenje kulturne ponude

Križevačka Gradska knjižnica Franjo Marković, Muzej i Pučko otvoreno učilište putem natječaja Ministarstva kulture i medija osigurale su oko 130.600 eura kojima će značajno unaprijediti svoj rad i kulturnu ponudu.


Tako je knjižnici odobreno šest programa ukupne vrijednosti od oko 56.270 eura s kojim će se opremiti i nadograditi novo kombi vozilo nabavljeno prošle godine za potrebe bibliobusne službe, nabavit će se informatička oprema za računalnu učionicu, knjižnu i neknjižnu građu, kako za bibliobus, tako i za knjižnicu, financirat će se rad dramske družine Kolibrići kao i program Putujuće dječje čajanke koji će se provoditi u vrtićima i područnim školama u cilju poticanja čitanja kod djece od najranije dobi.

Nadalje, Gradskom muzeju odobreno je četiri programa ukupne vrijednosti od oko 21.200 eura s kojim će se pak podmiriti cjelogodišnji izložbeni program koji uključuje izložbu Muzej i grad – u prostoru i vremenu i program stručnih događanja Suvremena početnica: Uvod u umjetničku lektiru. Pored toga, financirat će se konzervatorsko-restauratorski radovi na gradivu Gradskog muzeja kao i izmjena elektroinstalacija i rasvjete u zgradi muzeja i Likovne galerije.

Pučkom otvorenom učilištu odobreno je oko 53.000 eura, od čega se oko 13.270 eura odnosi na radove kojima će se urediti Podrumska dvorana Hrvatskog doma čime se, nakon obnove Velike dvorane, nastavlja ciklus ulaganja u Hrvatski dom. Ostatak, gotovo 40.000 eura odobreno je za nabavu prijenosnog suvremenog kina kojim će se povećati broj i kvaliteta projekcija te omogućiti prikazivanje najnovijih filmova u sklopu manifestacije Robin ljetno kino.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com