Martina Bubalo: Djeca kod mene radije biraju množenje od nogometa, to je onaj ‘vau’ efekt

Da današnje društvo svojim potrebama diktira tempo i razvoj poduzetništva svjedoči i primjer Martine Bubalo koja je u srcu Đurđevca otvorila rođendaonicu i igraonicu Mali svijet. Martina je pravnica, no to ju nije spriječilo da izađe iz kalupa i otvori sadržaj gdje će djeca uživati. Igraonica je smještena u središtu poslovnog centra u Đurđevcu.


Interes sugrađana

– Vidjela sam to kao potrebu sredine, kod nas postoji samo udruga ‘A je to’ koja održava rođendaonice, imamo dobru suradnju s njima, podupiremo se, a njihovi kapaciteti su puni, stoga je to bila potreba sredine koju smo ispunili. U Đurđevcu nema ovakve igraonice. Sve polazi od toga da sam mama i sve sam to prošla. Dok je moj Lukas bio manji, nismo imali baka-servis, nismo imali takve prostore – prisjeća se Martina.

– Složila sam radno vrijeme na primjeru svoje obitelji, tad je najveći ‘mooving’ u gradu, ljudi obavljaju poštu, banku, doktora i slično pa u to vrijeme mogu ostaviti dijete kod nas. Dijete roditelji ovdje mogu ostaviti bez najave, bez komplikacija, tu smo da budemo usluga – kaže.

Pripremili su tri paketa proslave rođendana, a svaki je jedinstven, no najvažnije je to da roditelji ne moraju brinuti ni o čemu, ne moraju nositi čaše, tanjure, maramice, pribor, sokove, hranu i sve ostalo. Oni samo dođu, dovedu djecu i pokupe ih sretne. Rođendaonica je najčešće petkom, subotom i nedjeljom, a termini traju dva sata i preporuka je da bude najviše 17 djece. Zanimljivo, svaki paket sadrži prirodne voćne sokove, animatora, pozivnice i ostalo, dok oni veći paketi nude i sladolednu tortu, fotografije proslave. Svi paketi uključuju i korištenje multimedijalnog uređaja Knoocker. To je mobilna interaktivna platforma na koju se pomoću PC-a i projektora projiciraju igrice, edukativni i multimedijski sadržaji, karaoke, razne aplikacije i slično.

Foto: Privatna arhiva

– Djeca to vole, iznenađuje me kad kažem ‘ajmo igrati nogomet’, a djeca odgovaraju da bi radije množenje. To su ti ‘vau’ momenti. Živimo u digitalnom svijetu, ne možemo našoj djeci to uskratiti. Ako već moramo, mislim da ih moramo usmjeriti na pametnije opcije gdje mogu surađivati – kaže Martina.


Reakcije na proslave rođendana i sav njihov rad izvrsne su, roditelji su zadovoljni, djeca dobiju lijepu uspomenu, a nerijetko se dogodi da djeca niti ne žele kući. Često se uzvanici vrate kao slavljenici i jedni drugima preporuče igraonicu jer su baš uživali. Ponuda proslave rođendana može se i personalizirati pa se cijeli prostor prilagodi slavljeniku i njegovim najdražim stvarima.

Edukacije za roditelje

– U prostor smo se jako dobro ukomponirali, modularan je, a već smo ga tri puta rotirali jer želimo da bude optimalan – kaže ova maštovita žena. U svom prostoru imaju i lego kutak, školicu i mekani poligon, robote, stolni nogomet, sve što klinci mogu poželjeti. Prostor igraonice i rođendaonice je opremljen rekvizitima i opremom namijenjenima najmlađima, uz posebno uvažavanje svih najviših standarda izvrsnosti i sigurnosti. No, važno je i spomenuti kako djeca ispod tri godine starosti obavezno ostaju u igraonici uz pratnju roditelja, skrbnika ili osobe kojoj su povjerena, dok svi stariji mogu ostati samostalno ako znaju objasniti što trebaju i žele.

– U cijeloj ovoj priči nismo zaboravili ni na roditelje pa kako bismo zaokružili našu uslugu nudimo i edukacije i radionice o svim temama koje najčešće muče roditelje, a sve kako bi ih što bolje uputili u zdrav razvoj djeteta – kaže Martina Bubalo.

Foto: Privatna arhiva
Foto: Privatna arhiva

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com