Mišel Jakić (SDP) u Saboru govorio o brzoj cesti, Darko Sobota (HDZ) šutio kao panj, Josip Đakić (HDZ) sretan što će Virovitica dobiti novu prometnicu

Da u Prijedlogu financijskog plana Hrvatskih cesta za 2023. godinu i projekciji plana za 2024. i 2025. godinu niti se jednom riječi ne spominje gradnja brze ceste od Kloštra Vojakovačkog prema Koprivnici, pisali smo nedavno (link na tekst).
Sav napor uložit će se u izgradnju brze ceste do Bjelovara pa prema Virovitici i u konačnici do Terezinog polja, odnosno Mađarske granice. Za tu je trasu ishođen niz dokumenata koji su neophodni kako bi radovi počeli u što kraćem roku.

Jedini saborski zastupnik iz ovog kraja koji je pri donošenju državnog proračuna imao kakvu-takvu moć, jer je član vladajućeg HDZ-a, nagovoriti premijera Andreja Plenkovića da se u relevantne dokumente uvrsti gradnja brze ceste do Koprivnice, jest Darko Sobota. On tijekom rasprave o donošenju proračuna o tom problemu nije zucnuo niti riječi, a građani koji su ga birali da ih predstavlja u najvišem predstavničkom domu, sigurni smo, nisu mu dali glas da bi on, kad su u pitanju krucijalne teme vezane za Podravinu i Prigorje, ostao bez glasa.

Jedini tko je progovorio o izostanku planova gradnje brze ceste od Kloštra Vojakovačkog prema Koprivnici jest SDP-ov Mišel Jakšić. Podsjetio je da se ta prometnica obećava građanima nekoliko desetljeća, a da unatoč svemu trase do Koprivnice i dalje nema u planovima HC-a niti se spominje u državnom proračunu.

Josip Đakić: Tko čeka taj i dočeka

Naravno, replicirao mu je HDZ-ov Josip Đakić koji u Saboru predstavlja Virovitičko-podravsku županiju, koja se, kako smo naveli, masnim slovima spominje u Planovima HC-a za gradnju brzih cesta. Rekao je da u planovima postoji pravac gradnje brze ceste prema Koprivnici. Cinično je naglasio da su Istrijani također dugo čekali na Istarski ipsilon te su ga i dočekali.

– Sami znate da Koprivnica u svom prostornom planu nije imala brzu cestu, a kamo li dokumentaciju koja je potrebna za izgradnju… Mi u Virovitici bit ćemo zadovoljni kada dođe vrijeme da otvorimo cestu – rekao je Đakić.

Da je HDZ-ov zastupnik pobrkao lončiće istaknuo je Jakšić u svom odgovoru.

– Da bi Koprivnica mogla donijeti svoj prostorni plan, mora ga donijeti Koprivničko-križevačka županija u kojoj je na vlasti HDZ. Županija je trebala pratiti prostorni plan i projekt brze ceste  koju je trebala usvojiti Vlada – naglasio je Jakšić te je ispravio Đakićevu tvrdnju o tome da u planovima postoji pravac gradnje prometnice prema Koprivnici.

– Nije točno da pravac gradnje prema Koprivnici postoji. Postoji pravac Križevci – Kloštar Vojakovački. Od Kloštra do Koprivnice ima još 23 kilometara. Koprivnica se u planovima ne spominje iako se taj pravac neprestance obećava – demantirao je Jakšić HDZ-ovog zastupnika.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com