Mladić se pokušao ubiti bacanjem sa šestog kata bolnice, bolnica pokrenula hitnu istragu

Ravnateljstvo koprivničke Opće bolnice dr. Tomislav Bardek sazvalo je danas u poslijepodnevnim satima izvanrednu konferenciju za medije nakon što se nekoliko minuta iza podneva mladić pokušao ubiti bacanjem sa šestog kata.


Riječ je o 19-godišnjaku iz okolice Koprivnice koji je bio u jednoj od soba na odjelu traumatologije. Teško je ozlijeđen, tamo je stigao 26. studenog nakon prometne nesreće u kojoj je sudjelovala i njegova zaručnica. Došao je do prozora i bacio se s njega.

– S obzirom na arhitekturu bolnice, on je slobodnim padom došao do trećeg kata i zaustavio se. Osoblje je to odmah primijetilo, tri doktora i medicinske sestre su ga odmah imobilizirali i smjestili na intenzivnu. Stabiliziralo ga se, a u samom procesu poduzete su sve zakonske mjere, imenovanje povjerenstva za izvanredni nadzor, koje je naložilo prikupljanje svih očitovanja, obaviještena je policija, Ministarstvo zdravstva i osobno ministar zdravstva. Konzultiran je neurokirurg i u ovom času se provode samo mjere intenzivnog nadzora zdravlja pacijenta. Sutra će biti održan novi sastanak povjerenstva te ćemo sutra oko podneva imati podatke i uputit ćemo ih javnosti – rekao je ravnatelj bolnice Mato Devčić.

Pacijent je od prometne nesreće pa do 11. prosinca bio na intenzivnoj, zatim je premješten na traumatologiju. Promatrao ga je i psihijatar. Bio je dezorijentiran i učestalo smeten, što su posljedice prometne. Imao je zbog prometne nesreće i povrede glave i poremećaje stanja svijesti jer mu je lubanja pukla i doživio je krvarenje u mozak.

Devčić je pokušao objasniti kako to da je pacijent mogao skočiti kroz prozor.


– Ne postoje sobe za dezorijentirane pacijente, a na psihijatriju nije mogao biti smješten. Ponekad smo ga vezali i remenjem za fiksaciju pacijenata, a dobivao je terapiju protiv samoozljeđivanja. Samo prozori na psihijatriji imaju rešetke. Ovo je iznimno rijedak slučaj koji se nije događao u našoj ustanovi koja otvara određena pitanja o sigurnosti u zdravstvenom sustavu, ali mi nismo obavezni imati fizičke prepreke na prozoru – komentirao je Devčić situaciju nakon koje se mladić (19) nalazi u životnoj opasnosti i na respiratoru.

 

Vezani članci

Najčitanije