Na čelu Društva ‘Kamengrad’ i dalje Đurđica Lazar

Na godišnjoj i izbornoj skupštini koja održana u Društvenom domu u prigradskom naselju Starigrad, na dnevnom redu u više točaka, prisutnima je detaljno predstavljen dosadašnji, i budući rad Društva žena „Kamengrad“.


Skupštinu je vodila predsjednica Đurđica Lazar. Nakon što je podneseno i usvojeno financijsko izviješće, pročitane su i aktivnosti Društva u protekloj godini. Kako je naglašeno, godina 2022. bila je bolja od prethodnih dvije kada su zbog pandemije korona virusa aktivnosti bile ograničene. Zasigurno jedan od najuspješnijih projekata su „Dani jabuka“ koji se uz Dan grada Koprivnice održava gotovo dva desetljeća.

U rujnu članice Društva priključile su se hodočasnicima koji su hodali Podravski Camino, a ukupno su pod geslom „Hodajmo do zdravlja – pokreni prijatelja“ hodale šest puta tijekom prošle godine. Žene Starigrada pohvalile su se i rezultatima i vro dobrom suradnjom s Crvenim križem Koprivnica, zahvalivši ravnateljici Adeli Sočev i suradnicima Andreji i Karlu na prilici da baš njihovo Društvo žena sudjeluje u projektu „Volonter – penzioner“ koji je sufinanciran sredstvima EU iz Europskog socijalnog fonda, kao i na svim radionicama koje svakodnevno priređuju za umirovljenike. Također, članice Društva redovno sudjeluju u gradskim i županijskim manifestacijama kao i aktivnostima koje provode u svom mjesnom odboru. Prošle godine, zajedno s članovima vinogradara i voćara „Fran Galović“ održale su 29. „Galovićevu jesen“, čitajući prigodne stihove i družeći se uz mošt, kestenje, i lepinje koje su pripremile.

Na ovoj izbornoj Skupštini je Đurđica Lazar ponovno izabrana za predsjednicu i dobila povjerenje svojih članica da ih i dalje vodi. Agilna i puna novih ideja, predsjednica Lazar je sigurno jedina na ovim prostorima koja je do sad na čelu Društva žena već 39 godina! U Starigradu je još daleke 1933. godine osnovano „Žensko društvo Hrvatsko srce“ koje je s radom prestalo tijekom drugog svjetskog rata. Nakon toga, u ovom naselju je 1983. godine osnovan Aktiv žena, koji 1995. godine mijenja naziv u Društvo žena „Kamengrad“, a sve vrijeme na čelu s predsjednicom Lazar.

– Kad sam nedavno izjavila da je vrijeme da se povučem s mjesta predsjednice, tajnik udruge vinogradara i voćara „Fran Galović“ mi je kazao: ‘Ostani još jedan mandat na čelu Društva i onda s 43 godine staža možeš u punu penziju’ – kazala je Đurđica, zahvalivši svojim članicama na ponovnom izboru, a Gradu Koprivnica i Županiji, na financijskoj potpori.


U planu mnogobrojnih ovogodišnjih aktivnosti novost je da će se “Dani jabuka“ ove godine održati u listopadu, a vezat će se uz Svjetski dan jabuka. U planu je i ove godine uključivanje u „Galovićeve jeseni“, te sudjelovanje na gradskim i županijskim manifestacijama. Također, nastavlja se suradnja s Crvenim križem, te srodnim udrugama i M.O. Starigrad.

Skupštini je prisustvovao gradonačelnik i saborski zastupnik Mišel Jakšić. On je u svom obraćanju istaknuo kako je ponosan na rad Društva žena Kamengrad te predsjednici Đurđici Lazar čestitao na ponovnom izboru i zaželio mnogo uspjeha u provođenju svih planiranih aktivnosti. Rad Društva žena Kamengrad pohvalili su i zamjenik župana Ratimir Ljubić, župnik u Župi svete Majke Terezije u Starigradu Ivica Puškadija, predsjednica Mjesnog odbora Starigrad Snježana Veličan, te Željko Cvrtila ispred DVD-a Starigrad.

 

Vezani članci

Najčitanije