Nakon utakmice alkoholizirani vozači skrivili brojne nesreće

Jučerašnja utakmica i slavlje srebra naših nogometaša, negativno se odrazilo na pojedine sudionike u cestovnom prometu. Kako je bilo za pretpostaviti, natprosječno veliki broj vozača zatečen je za upravljačem vozila u vrijeme kad su njihovim organizmima kolale nedozvoljene količine alkohola. Nažalost, zabilježene su i prometne nesreće.


Oko 20 sati u Cubincu zbog neprilagođene brzine došlo je do slijetanja vozila u odvodni kanal, odbacivanja na kolnik i prevrtanja na krov. Vozač je lakše ozlijeđen, a bio je pod utjecajem 2,23 promila alkohola.

Samo tri i pol sata kasnije u Velikim Grabričanima također je zabilježeno slijetanje automobila izvan kolnika. Nesreći je kumovala neprilagođena brzina i 1,26 promila alkohola u krvi vozača. Dvoje putnika lakše je ozlijeđeno.

Alkoholiziranih sudionika u cestovnom prometu bilo je i prije utakmice. Na cesti između Plavšinca i Vlaislava uslijed utjecaja čak 3,12 promila na vozača, automobil je sletio u odvodni kanal i udario o zemljani nasip. Vozač je lakše ozlijeđen, a upravljao je u vrijeme kad mu je vozačka dozvola oduzeta. Smješten je u posebne prostorije policije i zadržan do otrježnjenja.

Osim navedenih nesreća u kojima su akteri događa pretrpjeli ozlijede, zabilježeno je još nekoliko manjih prometnih incidenata.


Oko 22.30 sati u koprivničkoj Ulici kneza Branimira, zbog ne držanja potrebnog razmaka prilikom vožnje u koloni, sudarila su se dva osobna automobila. Vozač koji je prouzročio prometnu nesreću bio je pod utjecajem 1,46 promila alkohola pa je smješten u posebne policijske prostorije do prestanka utjecaja opijata.

Slijetanje automobila izvan kolnika dogodila se u 22.50 sati u Budančevici u Kolodvorskoj ulici. Muškarac koji je upravljao automobilom, napuhao je 1,85 promila.

Vezani članci

Najčitanije