Noć muzeja u Koprivnici započela predstavljanjem vinogradarskih običaja

Pod motom ‘Muzeji su važni’ upravo se održava 18. po redu Noć muzeja koja svake godine okuplja sve više sudionika i posjetitelja muzeja, galerija i  muzejskih prostora diljem Hrvatske.


Koprivnička Noć muzeja započela je programom ispred Muzeja grada Koprivnice predstavljanjem podravskih vinogradarskih običaja povodom Vincekova u kojem su sudjelovali Krešimir Blažek i Tamburaški sastav Pajdaši, te predstavljanjem i projekcijom kratkog filma o tom starom običaju s prizorima snimljenim u koprivničkom vinogorju.

Na prvom katu Muzeja može se razgledati stalni postav koji prikazuje povijest Koprivnice, te u podrumskom prostoru novi postav ‘Samo je vu goricaj živlenja pravi raj’.
U Galeriji Mijo Kovačić uz stalni postav odžava se i zanimljiva radionica ‘Ulje na staklu’, a u Galeriji Koprivnica možete razgledati izložbu Put čipke i posjetiti radionicu oblikovanja kose  koja je organizirana u suradnji sa Sekcijom frizera Udruženja obrtnika Koprivnica.

-Važno nam je da svake godine imamo novu publiku, na Noć muzeja ne dolaze isti posjetitelji nego se svake godine publika mijenja jer prilagođavamo naše sadržaje istoj publici. Vincekovo nema istu publiku kao i izložba ‘Put čipke’, radinica ‘Ulje na staklu’. To je publika koja je došla pogledati običaj u kojem je možda i sama nekad sudjelovala, a danas više možda nema vremena ili im je želja vidjeti kako je to nekad izgledalo. Poanta Muzeja je da brine o svim onim baštinskim i običajnim vrijednostima koje Podravina ima i treba ih predstavljati na  ovakvim manifestacijama koje imaju i ovakav popularni karakter – rekao nam je ravnatelj koprivničkog Muzeja Robert Čimin.

Muzej grada Koprivnice, te izložbe i radionice u Galeriji možete posjetiti do 23:00 sata.


Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com