NOVA INICIJATIVA JADRANKE VRHOVEC Otvorit će vrtić koji slijedi Waldorfski i Montessori program odgoja

Nova inicijativa Jadranke Vrhovec, poznate Križevčanke iz svijeta dodataka prehrani, privlači pozornost i donosi svježi vjetar u križevačku zajednicu.

Poznata po proizvodu ‘Jadrankina otopina’, biljnom koncentratu bogatom jodom, Jadranka se sada okušava u novom području – otvaranju igraonice i vrtića. Ovaj projekt, od velikog značaja za roditelje u Križevcima, odjekuje kao odgovor na nedostatak dječjih mjesta u gradu.


Križevci već dugo imaju problema s nedostatkom vrtićkih kapaciteta, a Jadrankina inicijativa pruža pogled na rješavanje ovog izazova. Njezina želja da podrži roditelje i omogući im sigurno mjesto za odgoj i skrb djece dobiva veliku podršku u Križevcima.

Waldorfski i Montessori program

Uskoro će gornji Cubinec, samo nekoliko minuta vožnje automobilom od centra Križevaca, postati dom buduće igraonice i vrtića. Jadranka Vrhovec, poznata poduzetnica iz Križevaca, planira otvoriti vrtić koji će slijediti Waldorfski program obogaćen Montessori elementima.

Ovaj inovativni pristup odgoju i obrazovanju djece kombinirat će najbolje od oba pristupa, naglašavajući individualni razvoj djeteta, kreativnost te interaktivno učenje.

Križevci već dugo imaju problema s nedostatkom vrtićkih kapaciteta, a Jadrankina inicijativa pruža pogled na rješavanje ovog izazova. Njezina želja da podrži roditelje i omogući im sigurno mjesto za odgoj i skrb djece dobiva veliku podršku u Križevcima.

Jadranka će prvo otvoriti igraonicu za djecu, kako bi odgovorila na veliku potražnju mjesta za igru i razonodu najmlađih. Krajem petog mjeseca očekuje se dobivanje svih potrebnih dozvola, nakon čega će vrtić početi s radom.


– Kod nas će biti dobrodošla sva djeca koja i nisu naši polaznici, u vidu dnevne igraonice gdje će roditelji moći dovesti dijete na par sati. Planiramo i proslave rođendana, a i usluge noćnog čuvanja ako roditelji imaju obavezu. Ono što nas izdvaja od ostalih bit će stil rada, aktivnosti, okruženje. Roditelji dječice koja će boraviti u našem prostoru će dobiti mobilnu aplikaciju preko koje će moći s 12 kamera pratiti svoje dijete dok je kod nas. Na šestero djece će biti jedna odgajateljica, a ne jedna na dvadesetero ili više djece – kazala je Jadranka Vrhovec.

Unutarnji prostor vrtića proteže se na više od 400 kvadratnih metara.

Sve u skladu s prirodom

Djeca neće spavati u ležaljkama nego u krevetićima s madracem. Unutarnji prostor ima više od 400 kvadrata od čega tri kupaonice, kuhinju s blagovaonicom, tri dječje spavaonice, sobu za izolaciju ako je dijete bolesno i drugo. Prostor je opremljen poplavnim, protupožarnim i protuprovalnim alarmima. Prostor sadrži i podno grijanje i epoxy pod, velike staklene stijene koje se pružaju cijelom dužinom objekta. Vanjski prostor je bogato uređen i opremljen raznim aktivnostima. Tu je i ranč s konjima, a ograde su visoke dva metra oko cijele parcele od jednog hektara.

– Težit ćemo da se što više vremena provodi vani u prirodi i obližnjoj šumi u raznim aktivnostima. Djeca će kod nas rasti sa životinjama o kojima će svakodnevno brinuti. Svako će dijete uzgajati vlastito voće i povrće u našim vrtovima, zatim će ih brati i pripremati za obroke. Pritom se pazi da je sve zdravo, ukusno i kvalitetno. U dnevnom, tjednom i godišnjem ritmu ovakve vrste pedagogije kojoj ćemo biti naklonjeni izmjenjivat će se različite aktivnosti: igra, obroci i odmaranje te umjetničke i radne aktivnosti – istaknula je Vrhovec.

Ova inicijativa ne samo da pruža rješenje za problem nedostatka vrtićkih kapaciteta, već predstavlja i novi pristup odgoju i obrazovanju djece, naglašavajući individualni razvoj, kreativnost te interaktivno učenje.

Vezani članci

Najčitanije