Nova politička platforma već se sprema za lokalne izbore u Koprivnici

Jedini i pravi pobjednici nedjeljnih izbora u Koprivnici su nezavisni kandidati koji su u devet mjesnih odbora ostvarili ukupno 22 mandata, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare koju je organizirao dio kandidata nezavisnih lista.


Tom je prilikom nezavisni gradski vijećnik Antonio Grgić iznio stav prema kojem su nezavisne liste budućnost Koprivnice.

– Mi radimo isključivo u interesu grada i građana te nas namirenje partikularnih interesi ne zanima – rekao je Grgić kojem je dosta političkog prepucavanja na relaciji Grad Koprivnica – Županija zbog kojeg trpi razvoj ovog prostora. Dodao je da nezavisne liste stvaraju novu platformu za koju vjeruje da će na sljedećim lokalnim izborima dati novog gradonačelnika.

Nositelj nezavisne liste u Bakovčicama Radovan Knežević rekao je da bi nezavisni osvojili barem još toliko mandata da su u svim mjesnim odborima istaknuli svoje liste.

– Nažalost, naše liste pojavile su se u samo devet mjesnih odbora, ali odmah su polučile izvrstan rezultat. Dokaz je mjesni odbor Dubovec koji je bio utvrda SDP-a koja je u nedjelju pala – kazao je Knežević.


Nezavisni su objasnili da im se dio nezavisnih lista nije pridružio u stvaranju nove platforme, ali to je njihov izbor.

– Mi nemamo šefa, niti vođu i sve odluke donosit ćemo dogovorom. Pozivamo i građane da nam se svojim specifičnim znanjima pridruže u razvoju grada – naglasio je Grgić te je na pitanje o izlasku na sljedeće lokalne izbore odgovorio da im je cilj osvojiti Gradsko vijeće i dobiti nezavisnog gradonačelnika.

– Želimo da Koprivnica postane nezavisni grad kao ostali gradovi u našoj županiji – riječi su Grgića.

Slobodan Lončar iz Mjesnog odbora Podolice rekao je da građani moraju razvijati svijest o tome da je njihovo djelovanje važno za zajednicu u kojoj žive.

Vezani članci

Najčitanije