U spomen na legendarnu seriju održana 20. ‘Gruntovčanijada v Sigecu’

Prošlog je vikenda u Društvenom domu u Sigecu održana jubilarna 20. ‘Gruntovčanijada v Sigecu‘, koju organiziraju članovi udruge Sigečko srce iz Sigeca, odnosno članovi KUD-a Gruntovec.


Gruntovčanijada je manifestacija koja se održava svake godine u spomen na legendarnu seriju Gruntovčani, a koja je upravo najvećim dijelom i snimana u Sigecu. To je jedna od rijetkih serija čija je popularnost zaživjela i izvan TV-ekrana, primjerice kroz viceve o Dudeku. Bila je veoma poplarna u čitavoj bivšoj Jugi, što je zapravo nevjerojatan uspjeh jer su glumci u Gruntovčanima govorili mnogima teško razumljivim kajkavskim podravskim dijalektom.

Ovo tradicionalno druženje u Sigecu svojim su urnebesnim nastupima uveselili likovi iz kultne serije Dudek, Regica, Cinober, Presvetli, Cila, a uz uz brojne kulturno-umjetničke nastupe, promovirana je i serija Novi Gruntovčani, snimljena pod pokroviteljstvom Turističke zajednice Koprivničko-križevačke županije.

Kao što su poručili organizatori i predsjednica Udruge Milica Lukačinec, bila je to prilika za odavanje počasti svima koji su sudjelovali u kreiranju kulturnog proizvoda čija autentičnost, odličan humor i jedinstvene poruke ne blijede ni nakon nekoliko desetljeća, a ponajviše Martinu Sagneru koji je za života bio član Udruge i davao veliku podršku glumcima amaterima iz KUD-a Gruntovec.

Podršku očuvanju tradicije svojim su dolaskom na 20. Gruntovčijadu pružili i zamjenik župana Ratimir Ljubić te pomoćnica direktora županijske Turističke zajednice Kristina Sočev.


FOTO: TZ KKŽ, KUD Gruntovec
FOTO: TZ KKŽ, KUD Gruntovec
FOTO: TZ KKŽ, KUD Gruntovec
FOTO: TZ KKŽ, KUD Gruntovec

 

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com