Otvoren Božićni sajam na Nemčićevom trgu, umjesto Djeda Mraza stigla – Baka Mraz

U sklopu Adventa u Križevcima danas je na Nemčićevom trgu otvoren Božićni sajam, treći po redu. Otvorila ga je direktorica gradske Turističke zajednice Olinka Gjigaš.
– Pozdravljam sve prisutne izlagače i zahvaljujem što su se odazvali, neki i po prvi puta, dok su neki već bili ovdje, drago nam je zbog toga. Također, djecu očekuje dobra zabava s Bakom Mraz ispred novog crvenog bibiliobusa koji će šetati križevačkim krajem i djeca će se zabavljati i za ovo božićno vrijeme i nakon toga. Pozivam sve da dođu na otvorenje i da sudjeluju na programima Božićnog sajma, ali i cijelog Adventa u Križevcima, rekla je.


Na Božićnom sajmu posjetitelji mogu razgledati i kupiti božićne poklone, radove križevačkih kreativki i kreativki iz grada i okolice. Ove godine prijavilo se 20 izlagača koje su obišli gradonačelnik Mario Rajn i njegov zamjenik Danijel Šaško.

Osim izlagačkog dijela, sva tri dana pripremljen je i prigodan popratni program pa će se tako, između ostalog, održati glazbeni nastup TS Prijatelja, čajanka s Bakom Mraz i vilenjakinjom, prezentacija slatkog blagdanskog stola te radionica izrade božićnih ukrasa. Božićni sajam odvijat će se sve do nedjelje, 3. prosinca, od 9 do 18 sati, a službeno otvorenje Adventa u Križevcima na rasporedu je večeras u 18:30 kada će se upaliti božićna rasvjeta i službeno otvoriti klizalište.

Foto: GRAD KRIŽEVCI


Vezani članci

Najčitanije