Otvorenje izložbe Išel budem v kleticu

U sklopu EU projekta Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja (reVITAlize) u petak, 25. lipnja, u 19 sati održat će se otvorenje izložbe Išel budem v kleticu u Galeriji Koprivnica.

Otvorenje izložbe Išel budem v kleticu//FOTO:MUZEJ GRADA KOPRIVNICE

Izložba će predstaviti tradicijsku Podravsku arhitekturu –  kleti, čiji su vlasnici bili poznati stanovnici užeg centra Koprivnice, a kamo su odlazili i uživali u prirodi, u vinogradarstvu, podrumarstvu, uzgajali voće i proizvodili različita (alkoholna) pića. To su nacrti kleti druge polovice 19. i početka 20. stoljeća građenih u današnjim dijelovima Koprivnice kao što su Močile i Vinica ili u prigradskim naseljima poput Starigrada. Nacrti koji će se predstaviti čuvaju se u Zbirci arhitekture i urbanizma koja broji nešto više od 1300 predmeta, a u Muzej grada Koprivnice pristigli su kao najvažnija ostavština koprivničke građanske obitelji Reš s kraja 19.  i prve polovice 20. stoljeća.

Izložba je realizirana sredstvima Europske unije, projekt “Vinski folklor kao povijesni identitet Podravine i Pomurja˝ pod akronimom reVITAlize u okviru programa INTERREG V-A programa prekogranične suradnje Mađarska-Hrvatska 2014.-2020., a ostaje otvorena do 14. kolovoza 2021.

Otvorenje će se održati u skladu s epidemiološkim mjerama.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com