Peteranec će uskoro imati novo streetball igralište

Općina Peteranec nastavlja s ulaganjima u infrastrukturu, a koja će doprinijeti povećanju životnog standarda mještana.


Nakon što je riješila imovinsko-pravne odnose i započela s izgradnjom sportsko-rekreativnog kompleksa Panonija, Općina Peteranec nastavlja s radovima na izgradnji istog. Na red je stiglo streetball igralište, koje je samo jedna od faza nastanka cjelokupnog kompleksa. U prvoj fazi izgrađeno je dječje igralište sufinancirano sredstvima iz fondova Europske unije, dok druga faza obuhvaća izgradnju streetball igrališta.

– Zasad je proveden postupak nabave i izabran je najpovoljniji ponuditelj s kojim ćemo sklopiti ugovor. Izvođač ima 75 dana od dana sklapanja ugovora da izvede radove i napravi streetball igralište po svim važećim propisima i najvišim standardima. Otvorenje igrališta bit će upriličeno za Dan Općine kroz tradicionalni streetball turnir – rekao je Ivan Derdić, načelnik Općine Peteranec, dodajući kako je cilj iskoristiti sve potencijale i podići život u Općini na što višu razinu, na svim područjima i u svim sastavnicama.

Novo streetball igralište zamijenit će dosadašnje derutno, asfaltirano igralište, a ova faza izgradnje kompleksa također je prijavljena na javni poziv za financiranje iz EU fondova.

Foto: Općina Peteranec

 


Vezani članci

Najčitanije