Pjer predstavio svoju 16. knjigu o dubokoj i kompliciranoj ljubavi

  • Ovo je priča o tome do koje granice je netko u stanju tolerirati u ime ljubavi strašne stvari i dalje voljeti istim intenzitetom – napomenuo je Pjer

U križevačkoj Gradskoj knjižnici Franjo Marković i u sklopu obilježavanja Mjeseca hrvatske knjige ovog je tjedna održana promocija romana ‘Muke po Stjepanu’ autora Josipa Petrlića Pjera. Ovim 16. po redu romanom i promocijom ovaj križevački pisac ujedno je i obilježio 10 godina od izdavanja prvog naslova.
U svom izlaganju Josip je napomenuo kako je riječ o romanu koji donosi priču o jednoj dubokoj i kompliciranoj ljubavi glavnih likova Stjepana i Marice. Uz zahvalu svima koji su sudjelovali na izradi ovog romana, a ponajviše supruzi Ljiljani, Josip Petrlić Pjer naglasio je kako je četiri godine tražio načine na koje da napiše ovaj roman, a da bi ga na kraju napisao za samo dva mjeseca.
– Ovo je priča o tome do koje granice je netko u stanju tolerirati u ime ljubavi strašne stvari i dalje voljeti istim intenzitetom, a opet s one ženske strane do koje granice se može iskorištavati ta ljubav, napomenuo je i naglasio kako knjiga ima 32 poglavlja koja su napisana na način da se po njima može snimiti televizijska serija. O knjizi su još govorili urednik knjige Siniša Matasović te lektorica i korektorica Snježana Babić Višnjić.
Spomenimo i kako je riječ o križevačkom književniku za djecu i odrasle koji je ujedno i dobitnik Nagrade grada Križevaca za osobit doprinos kulturi. Svoju svestranu kreativnost izražava na različitim poljima. Djeluje kao kantautor, sudjeluje na glazbenim festivalima sa svojim skladbama i kao član žirija. Okušao se kao dramski pisac, režiser i scenarist, rukometni trener, radijski voditelj i urednik. Poznat je kao organizator diljem Hrvatske, različitih radionica, izložba slika, glazbenih, dramskih i poetskih večeri te književnih nastupa, a organizira i cjelovečernja poetsko –glazbena druženja. U Križevcima je otvorio i osmislio ‘Sobu priča Lilipjer’, književno mjesto gdje se na inventivan i ekspresivan način pristupa i potiče nesputano razmišljanje o stvaranju, pisanju i izražavanju kod i od djece vrtićkog doba do zrelih godina. Uz samu originalnost postava Pjerovih objavljenih djela kroz moto ‘Upoznaj pisca kroz njegovo djelo i njegovo radno okruženje’, Sobi daje novu razinu prezentacije pisanog autorskog stvaralaštva i prvih susreta sa živućim piscem. Kao takva postala je nezaobilazni turističku punkt i to posebno za djecu školskog i vrtićkog uzrasta i preporuča se za posjet svim osnovnim školama i vrtićima iz Hrvatske i susjednih zemalja. Jedan od autentičnih projekata Sobe je i razgled Križevaca pod nazivom ‘Putovima Pjerovih književnih likova’.


Vezani članci

Najčitanije