Početkom 2023. godine stižu velike promjene vezane za policu dopunskog osiguranja

Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje u utorak je izvijestio da je povisio prihodovni cenzus za ostvarivanje prava na plaćenu premiju dopunskog zdravstvenog osiguranja HZZO-a u idućoj godini.
Osiguranici kojima ove godine po članu obitelji mjesečni prihod nije prelazio 2251,71 kunu imat će u 2023. godini pravo na dopunsko zdravstveno osiguranje plaćeno iz državnog proračuna.


Ovo pravo ostvarivat će i samci, ako im mjesečni prihod ove godine nije bio veći od 2814,64 kune. Navedeni cenzusi primjenjivat će se od 1. siječnja 2023. godine, navodi HZZO i dodaje kako se, u odnosu na ovu godinu, cenzus za članove obitelji povisuje za 186,11 kuna, a za samce 232,64 kune.

Iz Zavoda su priopćili i da su uskladili cijene lijekova koje se propisuje na liječnički recept pa su tako za 260 pakiranja snizili cijenu. Nove liste lijekova stupaju na snagu 15. dana od objave.

– Na osnovnu listu pomagala stavljena su nova istovrsna pomagala iz skupina obloga za ranu i pomagala za urogenitalni sustav. Nove liste pomagala stupaju na snagu 20. prosinca – poručuju iz Zavoda.

Vezani članci

Najčitanije

WP2Social Auto Publish Powered By : XYZScripts.com