Podravka Vegeta dobila opremu za provođenje male škole rukometa u osnovnim školama

Rukometni klub Podravka dobit će nove rekvizite i lopte za provođenje programa ‘Vrtko’ i ‘Mini rukomet’ namijenjene osnovnoškolcima i to zahvaljujući Masterplan projektu Europske rukometne federacije i Hrvatskog rukometnog saveza.
– Iznimno je važno pružiti mogućnost svim učenicima i učenicama od prvog do četvrtog razreda osnovne škole da u svojim ustanovama imaju mogućnosti treniranja rukometa te da svoj rukometni put mogu nastaviti i u rukometnim klubovima – javili su iz Podravka Vegete.
U nacionalni projekt ‘Mini rukomet u osnovnim školama’ osim Koprivnice uvršteno je još 18 gradova i općina. Svi klubovi uključit će u mini rukomet 1231 učenika i učenica u 23 osnovne škole te će dobiti donaciju od Europske rukometne federacije: montažne mini rukometne golove ‘Easy Play’, mini rukometne lopte te rekvizite za trening.
Projekt započinje 8. travnja i traje do 30. lipnja 2026. godine te se na kraju svake školske godine vrši valorizacija svih aktivnosti. Ukoliko se ispune svi zadani ciljevi u projektu, suradnja se produžuje na godinu dana do maksimalno dvije godine trajanja projekta.


Vezani članci

Najčitanije