Pokrenuta istraga protiv žene koja je sjekirom napala policajca

Protiv 45-godišnjakinje koja je 17. ožujka u đurđevačkom naselju sjekirom nasrnula na policajca, Općinsko državno odvjetništvo u srijedu je donijelo rješenje provođenju istrage.


Splet događaja koji je doveo do spomenutog napada hladnim oružjem, pokrenuo je tog četvrtka u 17 sati 44-godišnji suprug osumnjičene. Njemu su policijski službenici tijekom nadiranje prometa, signalizirali da zaustavi automobil, ali on ih je potpuno ignorirao i nastavio vožnju.

Plavci su se dali u potjeru za njim i za svaki slučaj, doznajemo, pozvali su pojačanje. Krenuli su postupati prema prekršitelju tek kad je ovaj zaustavio svoj mercedes u dvorištu obiteljske kuće. Pritom se okupio nemali broj mještana koji je stalno negodovao i iskazivao netrpeljivost prema policiji.

Budući da 44-godišnji prekršitelj nije bio kooperativan i sve vrijeme je vrijeđao službene osobe, na silu je vezan lisicama te je uguran u policijski automobil.

Kad se policija povlačila iz mjesta u kojem su bili vrijeđani i ponižavani, na zadnjeg od njih krenula je 45-godišnja supruga vozača. Ona se odnekud domogla sjekire kojom je zamahnula prema policajcu. Srećom, on se na vrijeme izmaknuo i potom joj je oduzeo hladno oružje.


Recimo za kraj da je alkotestiranje vozača pokazalo prisutnost 2,47 promila, a njegove supruge 1,87 promila alkohola.

Napadačica je zadržana u pritvoru, a dokaže li joj se krivnja, mogla bi služiti višegodišnju zatvorsku kaznu.

Vezani članci

Najčitanije