PROSTITUCIJA NA SJEVERU DRŽAVE: Uhićena Peruanka puštena na slobodu, iza svega stoji muškarac?

  • Komunicirala je s potencijalnim korisnicima seksualnih usluga, davala im upute o mjestu i vremenu pružanja usluga te je sukladno dogovorima s klijentima za pružanje usluga angažirala državljanke Venezuele.

Nakon što je policija razotkrila lanac prostitucije na sjeveru Hrvatske, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjom državljankom Perua te nad 37 i 26-godišnjim državljankama Venezuele zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela prostitucije.
Inicijalno se sumnjalo da je spomenuta 34-godišnjakinja u iznajmljenim stanovima na području Hrvatske te u Varaždinu putem profila kreiranih na jednoj internetskoj stranici oglašavala pružanje seksualnih usluga za sebe te za 37 i 26-godišnjakinju.
Komunicirala je s potencijalnim korisnicima seksualnih usluga, davala im upute o mjestu i vremenu pružanja usluga te je sukladno dogovorima s klijentima za pružanje usluga angažirala državljanke Venezuele.
Prvotno je uhićena, no istražna sutkinja Županijskog suda u Varaždinu naredila je njeno puštanje jer se čini kako iza podvođenja ipak ne stoji ona, nego muškarac, iako se oglašavala na ukupno jedanaest profila. Uslugu je trebala ‘obaviti’ i s policajcem koji ju je na kraju ‘uhvatio’ u donjem rublju, no za sud to nije dovoljno dokaza.
– Nema dovoljno dokaza, kako formalnih tako i neformalnih, da je okrivljena počinila kaznena djela za koja se tereti. I to kao osnovnog, materijalnog zakonskog uvjeta za primjenu mjere istražnog zatvora, istaknulo je vijeće Županijskog suda.
Tome u prilog idu i izjave vlasnice stana koji je bio u najmu prostitutskog lanca, a koja je rekla kako je u svemu ‘dominirao’ jedan mlađi muškarac koji je kontrolirao ženske osobe, a zbog čega je i posumnjala o zlouporabi žena za prostituciju i kontaktirala nadležne.


Tekst je objavljen u tiskanom izdanju Glasa u petak, 15. ožujka.

Vezani članci

Najčitanije