Prvašići iz Starigrada nagrađeni za svoj video uradak o eko-rođendanu

Video koji su izradili učenici prvog razreda Osnovne škole Braće Radić Područne škole Starigrad osvojio je drugo mjesto na obrazovno-ekološkom natječaju ‘Ostavi utisak, ne otisak’. Organizator natječaja koji je raspisan početkom listopada prošle godine s ciljem osvještavanja i usmjeravanja djece i mladih na pravilno postupanje s otpadom je Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Zadatak je bio osmisliti alternativnu opciju ‘klasičnoj’ rođendanskoj proslavi. U kreiranju zadatka učenici su morali koristiti prirodne i reciklirane materijale, odnosno one koji smanjuju negativan utjecaj na okoliš.


Mali glumci prvog razreda iz Starigrada uz pomoć poznate maskote Mirka Reciklirka, koji je između ostalog bio glavno veselje tijekom snimanja kadrova, snimili su kratki filmić na temu eko-rođendana sa puno savjeta kako možemo smanjiti nepotrebni otpad na rođendanskoj proslavi.

Prema procjeni stručnog žirija, video prvašića iz Starigrada osvojio je visoko drugo mjesto u kategoriji nižih razreda osnovnih škola. Učenici su osvojili prigodne Planetopija poklon bonove.

Ukupni rezultati nagradnog natječaja i svi nagrađeni videouratci dostupni su OVDJE.

Vezani članci

Najčitanije