Rajn dodijelio 26 stipendija studentima deficitarnih zanimanja

Gradonačelnik Mario Rajn u petak je u Gradskoj vijećnici sa studentima deficitarnih zanimanja potpisao ugovore o dodjeli stipendija.


Ove godine dodijeljeno je ukupno 26 stipendija, a riječ je o studentima medicine, stomatologije, građevinarstva, informatike, rehabilitacije, farmacije, računarstva i fizike.
Stipendije u iznosu od 1500 kuna studentima će se isplaćivati za razdoblje od 1. listopada 2022. do 30. rujna 2023. godine.

Prilikom potpisivanja Rajn je svim studentima čestitao te istaknuo kako su ove stipendije apsolutno zaslužili. Dodao je i kako Grad ovo čini kako bi studentima i roditeljima barem malo pomogao te kako se nada da će barem neki od njih nakon završetka studiranja ostati u Križevcima.

– Ova stipendija studente ne obvezuje na to niti formalno, niti na bilo koji drugi način – naglasio je i dodao kako se nastoji raditi dugoročno na rješenju problema nedostatka određenih kadrova pa je tako ovih dana raspisan i javni poziv za sufinanciranje doktora medicine specijalista pedijatrije i doktora medicine specijalista ginekologije i opstetricije zaposlenih na neodređeno u Križevcima, a razlog za posebno isticanje ovih zanimanja je i činjenica da je od 26 dodijeljenih stipendija, čak 12 studenata medicine.

U ime studenata, gradonačelniku se za brigu o studentima zahvalila Anamaria Beljak koja je pritom naglasila kako im to pomaže, ne samo u financijskom smislu, već i kao dodatni poticaj jer, kako kaže, Grad ima sluha za svoje studente.


Studenti koji su dobili stipendije su: Anamaria Beljak, Andrea Križan, Dejan Marinović, Tea Knapić, Branimir Bradarić-Šlujo, Domagoj Vlahek, Dorotea Vrbančić, Tin Jagoić, Marko Čeredar, Ana Peremin, Klara Stančić, Marjan Anušić, Dominik Juršić, Elena Stella Buzina, Dorian Dubravec, Tomislav Lukić, Magdalena Drljačić, Elena Miklečić, Tomislav Stručić, Antonela Arki, Petra Turković, Tea Tomičević, Dora Sokač, Monika Međimorec, Domagoj Tomičević i Magdalena Bertić.

Vezani članci

Najčitanije