Rajnard Hraščanec zaslužio stajaće ovacije publike

Dvorana Domoljub bila je gotovo premala za sve koji su protekloga tjedna željeli saznati ‘Kaj je ono mesečina’ u izvedbi baritona Rajnarda Hraščanca.
Riječ je o izvrsnom i nesvakidašnjem programu pjesama tradicionalne i suvremene kajkavske ostavštine u svježim i zanimljivim aranžmanima koje je Rajnard izveo uz pratnju Marina Hraščanca na klaviru i Nikole Milosavljevića na klarinetu.
– Večerašnji program značajan je jer ga publici predstavljamo prvi puta, a želja nam je predstaviti ga i drugdje u Hrvatskoj. Ovo je nova perspektiva na stare kajkavske pjesme, na našu kajkavsku ostavštinu, ali ne samo na podravske i međimurske pjesme, već cijelo hrvatsko kajkavsko govorno područje, pojasnio je Rajnard, dodavši kako je spomenuti program I novi pristup opernom pjevanju te pratećem instrumentariju.
Na reperotaru su se tako našle dobro poznate skladbe poput Vuprem oči, Mura, Zvira, Sineki, Klet za koju je stihove napisao Fran Galović, a glazbu Marin Hraščanec ili Dojdi, draga, dojdi koju je napisao Ivan Grobenski.
Mnogobrojna publika Rajnarda je ispratila uz stajaće ovacije, potvrdivši kako nas ‘kaj’ zaista sve povezuje.


Na repertoaru su bile tradicionalne i suvremene pjesme kajkavske ostavštine/ HELENA HRAŠČANEC

Vezani članci

Najčitanije