Ulovili vozača s čak 3,20 promila alkohola u krvi

Tijekom proteklog vikenda, od 18. do 21. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko – križevačke zabilježene su tri prometne nesreće, od kojih jedna s teško ozlijeđenom osobom. Okolnosti uslijed kojih je došlo do prometnih nesreća bile su vožnja na nedovoljnoj udaljenosti, oduzimanje prednosti prolaska i neprilagođena brzina.


Utvrđen je i sankcioniran 131 prometni prekršaj, od čega 28 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola i 40 prekršaja upravljanja vozilom nepropisnom i neprilagođenom brzinom.

Tri vozača su uhićena, a provedena su dva žurna prekršajna postupka u kojima su vozačima izrečene novčane kazne, uvjetna kazna zatvora i zabrane upravljanja vozilima B kategorije. Radi upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola sankcionirana su tri mlada vozača.

Najveća koncentracija alkohola u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, 19. svibnja, u 16.50 sati u Ulici Miklinovec u Koprivnici, kada je 36 – godišnji vozač upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 3,20 promila.

Najveća brzina kretanja vozila u nadzoru prometa utvrđena je u subotu, 19. svibnja, u 17.25 sati Ulici Nikole Tesle u Križevcima, kada je vozač upravljao osobnim automobilom brzinom od 98 kilometara na sat, iako je brzina ograničena na 50 kilometara na sat.


Vezani članci

Najčitanije